Az M4 Sport összehozta a külföldön ragadt válogatott csatárt az édesanyjával

Anyák napja alkalmából az M4 Sport különleges meglepetéssel készült Eppel Mártonnak és édesanyjának, ugyanis a Belgiumban légióskodó magyar válogatott labdarúgó a karantén miatt nem találkozhat családjával. A 28 éves támadó az M4 Sporton keresztül köszöntötte édesanyját, aki azt is elmesélte, milyen gyerek volt Marci.

Eppel Mártonnak nem szokatlan, hogy távol van a családjától, hiszen már 19 esztendősen külföldön játszott, majd egy kis hazai „kitérő” után, 2018 óta ismét légiósnak állt. Elárulta, a jelenlegi karanténos időben sokkal többet beszél a családjával, barátaival.

„Az olyan barátokra, ismerősökre, akikre eddig nem volt időm, most sokkal több idő jut, de várom már, hogy otthon legyek és találkozzam a családdal” – mondta a Honvéddal bajnoki címet nyert játékos az M4 Sportnak.

Anyák napja alkalmából a játékost meglepték, így édesanyja, Biegelbauer Eszter is csatlakozott az interjúhoz. Elárulta, nagyon nehéz volt elengedni a fiát külföldre (19 évesen próbálta ki magát először légiósként Angliában és Hollandiában, majd 2018 Kazahsztán, 2019 Belgium), de már az furcsa volt, mikor gimnazistaként lekerült a Sándor Károly akadémiára.

„Amióta légióskodom, szerencsére már többször meglátogattak, volt olyan is, hogy Almatiban egyszerre mindenki, a szüleim és a testvéreim is itt tudtak lenni” – mondta a játékos, akiről édesanyja elmesélte, amióta járni tud, mindig a mozgás jellemezte.

„Marci látta rajtunk keresztül is, hogy mindig tanultunk, képeztük magunkat, óhatatlanul is magába szívta a tanulás fontosságát. Kötelesség tudó, szereti a kihívásokat, és nem csak a sport terén” – mondta az édesanya annak kapcsán, mennyire volt fontos, hogy a fia is elvégezzen egy főiskolát.

Eppel jelenleg a szakdolgozatát írja, már csak az hiányzik neki a diplomához. Elmondta, számára kellő motiváció, hogy Zorkának, a menyasszonyának 3 diplomája van, de édesanyja és édesapja is diplomás ember.

„Nagy kihívás, hogy jelenleg nincs foci, nincs meg a napi ritmusom, és tőlem függ, hogy mikor kelek, mikor edzek, mikor eszem. A csapattól kapott edzésprogram alapján a heti 6-7 edzés így is megvan, de a labda és a közösség az nagyon hiányzik” – mondta a válogatott játékos.

Elárulták, mivel évek óta külföldön játszik, így ritka, hogy az anyák napját együtt töltenék, de a születésnapokat se mindig sikerül összehozni. ami állandó pont, az a karácsony, olyankor mindig együtt a család.

Olvasson tovább