Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 csatorna

Az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós – Sulikalandok címmel. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiája című műsorunkat. Továbbá április 3-án indul Netorika című ötrészes sorozatunk, melyben a tanároknak igyekszünk praktikus tanácsokat adni a digitális oktatásra vonatkozóan.
 

Április 3-án (pénteken) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, ahol az 1. osztályosok az évszakokról tanulhatnak, a másodikosok pedig megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás alapjaival.

Felsős című műsorunkat ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor 6. osztályos természetismerettel kezdünk: a természetes vizek élővilágával fogunk foglalkozni. Utána irodalom következik 7. osztályosoknak, Weöres Sándor: Himnusz a Naphoz című versével a főszerepben, majd történelemből a két világháború közötti Németországról és Hitler hatalomra jutásáról tanulhatnak a hetedikesek. Ezt követően a súlyról, mint fizikai fogalomról tudhatnak meg nagyon sok érdekességet 7. évfolyamos diákok. A hatodikosok erkölcstanból a tulajdon fogalmával ismerkedhetnek meg részletesebben, a nyolcadikosok pedig a társadalom működéséről, és a társadalomban való együttélésről fognak tanulni.

11.30-tól nyelvtanulás jön, Szólalj meg! című sorozatunkban ezúttal az angol és az orosz nyelvvel fogunk foglalkozni.

Érettségi műsorunkat 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal, azon belül szónoklattannal kezdjük, megtudhatjuk, milyen egy jó szónok, és hogyan fejleszthetjük ezt a képességünket. Ezután matematika és térgeometria következik, ahol a hasábokról és hengerekről lesz szó. Informatikából a szövegszerkesztés szabályainak tanulását folytatjuk, földrajzból a globalizációval fogunk foglalkozni, történelemből pedig bemutatjuk a felvilágosodás eszmerendszerét.

A 20.25-kor kezdődő Netorika című műsor a távoktatás és az online kommunikáció területeire kalauzolja az érdeklődőket. Hoványi Márton retorikatréner többek között abban segít a nézőknek, hogyan érdemes felvenni egy otthoni oktatási videót, hogyan bánjunk a hangerővel, de tippeket ad arra is, milyen praktikus eszközöket használjunk a felvétel során.

A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, pénteki műsorunkban Nagy Balázs geográfus, klímakutató a klímaváltozás hatásairól, a jégtakarók olvadásáról számol be. Ha valaki nem szeretne ilyen sokáig fent lenni, de érdekli a téma, szombat reggel 7.30-tól megnézheti az adás ismétlését.

Olvasson tovább