Nincs megállás az M2 gyerekcsatornán, új sorozat indul a koronavírus elleni védekezés okozta új élethelyzetben

A gyermek az első! A rendkívüli helyzetben sem áll le az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kaland szerkesztősége, a jól ismert műsorvezetők szereplésével március 28-tól új sorozattal igyekszik segíteni a családoknak, hogy a koronavírus-járvány idején is hasznosan, játszva tanulva töltsék az idejüket a legkisebbek.
 

A kapcsolatok és a kapcsolattartás fontos része a kisgyermekkori fejlődésnek, amelyet a család mellett a közmédia igényes tartalmakkal tud támogatni. A hetente háromszor jelentkező sorozat célja, hogy a csatorna továbbra is kapcsolatban maradjon a nézőkkel, megteremtve számukra a komfortérzetet azzal, hogy az ismert, kedvelt képernyős arcaik szólítják meg őket saját történeteikkel és hasznos tanácsokkal, amelyek által továbbra is élmény lesz a tanulás.

„Mivel a gyerekek otthon vannak elszigetelve, egyik napról a másikra kikerültek megszokott óvodai, iskolai közösségükből, ez könnyen szomorúságot és szorongást okozhat bennük. Éppen ezért soha nem volt még ilyen fontos, kapcsolatban maradjunk velük, és ők is rendszeresen tarthassák a kapcsolatot a többi gyerekkel. Erre tökéletes lehetőséget kínálnak a digitális eszközök, amikkel egyben a médiatudatosságra nevelést is tudjuk erősíteni” – mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója, aki arra kérte szerkesztő kollégáit, hogy a szerkesztőség összefogásával példát mutatva olyan témákat dolgozzanak fel otthon, amelyek a hétköznapokban is előjönnek. Így a gyerekcsatorna műsorvezetői, szerkesztői saját eszközeikkel, otthonuk biztonságában gyártanak másfél perces tartalmakat, mesélnek arról, hogy mit csinálnak otthon, tudatosságra ösztönözve a gyerekeket a kialakult helyzetben. „Ugyan a kialakult egészségügyi vészhelyzet miatt a stúdióink zárva vannak, stábokkal nem tudunk forgatni, mert a kollégák egészségének védelme a legfontosabb, de munkatársaim ezt nem hátrányként, hanem kihívásként élik meg. Nem lehetnék büszkébb rájuk” – tette hozzá a csatornaigazgató.

Többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár megmutatja, milyen egy igazán élménnyel teli napirend otthon, hogyan lehet saját kezűleg elkészíteni nagymami palacsintáját vagy éppen hogyan lehet védekezni a koronavírus ellen. Varázsdoki szemlélteti, miért fontos, hogy alaposan mossuk meg a kezünket. A műsorvezetőkkel többek között vidám verseket is tanulhatnak a gyerekek az otthoni napokra és természetesen a testmozgás és a házi torna sem maradhat ki.

„Használjuk a digitális eszközöket arra, hogy interaktív élményeket nyújtsunk a gyerekeknek, hogy tudják, mi történik a helyi környezetükben, és a többi gyerek életében. Az új sorozatban mi is ezt alkalmazzuk, interaktív formában, hogy a fiatal nézőink minél jobban kapcsolatban maradhassanak azzal a környezettel, amit valószínűleg hiányolnak” – mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.

Az új sorozat első része szombaton 19 órától, a további epizódok vasárnaptól 19.20-tól lesznek láthatóak az M2 gyerekcsatornán, közvetlenül a Süsü a sárkány kalandjai előtt.

Videó ajánló

Olvasson tovább