Don Juan kopaszodik - Egy vígjáték szerelemről, hűtlenségről és a megbocsátásról

Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója március 29-én, 21:20-tól a Dunán!
 

Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója, a Don Juan kopaszodik című televíziós film forgatása május 7-én vette kezdetét. A forgatókönyvet Herczeg Ferenc novellái alapján Dombrovszky Linda és Somogyi György írta, a filmet rendezőként pedig szintén Dombrovszky Linda (Pilátus, A kockaember) jegyzi. Herczeg Ferenc rendkívül termékeny író volt, hamar vált a századforduló Magyarországának egyik legnépszerűbb alkotójává, a dzsentri életérzést jó stílussal, leleményes meseszövéssel tudta kifejezni, így novellái izgalmas alapul szolgáltak a film forgatókönyvének.

Főhősünk, a kopaszodó Don Juan egy napon rádöbben: eltévelyedett életének, megvalósítatlan fogadalmainak, a valódi értékek eltékozlásának következményei boldogtalanná tették nemcsak őt, de feleségét is. Szindbádi figura, aki az élvezetek, a jó nők, a finom borok és ételek specialistája, az élet habzsolója, bár harminc éve házasságban él. Szeretnivaló, szórakoztató férfi, akire bohémsága miatt nehéz haragudni – különösen ha nincs szorosan összekötve vele a sorsunk…

A megcsalás, a házasságtörés örök (és sajnos örökké aktuális) témáját szórakoztató módon tálaljuk, miközben szeretnénk a nézőben elhinteni a gondolatot: lehetséges, hogy a boldogság titka „otthon van”, az elvágyódás és hazugság elhomályosítja szemeinket az igazi értékek felismerésében. Az erkölcsi ítélet azonban nem fekete-fehér: a kopaszodó Don Juan felesége ugyanúgy nem találja helyét, mint tévelygő férje.

Történetünk az 1930-as években játszódik Magyarországon: a gazdasági világválság kora ez, ugyanakkor a két világháború közötti béke, a nyugalom időszaka is. Bár a nagypolitika, az ország helyzete beszűrődik a történetbe, a hangsúly az emberi-lélektani síkon van, mely időtlenségével lép túl a történelmi távlaton.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/03/OTS_20190514_001-1-1-e1584632480948-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább