Közmédia: szabadon hozzáférhető M3.hu tartalmak, MTVA NAVA együttműködés az oktatási anyagok elérésében

 

A közmédia segítve a kultúrához, értékes és szórakoztató tartalmakhoz hozzáférés lehetőségét az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült több százas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül az m3.hu oldalon. Így TV filmek, Kabarék, Minisorozatok, Gyermek és Ifjúsági filmek, Ismeretterjesztő filmek, Útifilmek, Portré műsorok lesznek napi szinten láthatóak. A közmédia ilyen módon is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy megkönnyítse a kultúrához, tartalmas műsorokhoz történő hozzáférést a lehető legszélesebb körben az online térben. Az elérhető tartalmak száma hétről hétre folyamatosan bővül.

Együttműködésben segít az MTVA és a NAVA az oktatási anyagok elérésében

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések folytán a NAVA-pont hálózat intézményei (iskolák, óvodák, közintézmények) bezártak. Ezért az MTVA, a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) és az oktatást támogató kormányzati intézmények 3 egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni az oktatási tartalmakat a digitális oktatásra történő átállás keretében.

1. A közmédia csatornáján (M5) oktatási célú és felhasználású tartalmakat közvetít.
2. A mediaklikk.hu ezeket a tartalmakat párhuzamosan azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszi.
3. A nava.hu feldolgozza az oktatási célú tartalmakat, majd téma szerint csoportosítva eljuttatja az oktatást támogató intézményeknek.

Ezzel egyidejűleg a https://nava.hu/tematikus/oktatas/ oldalon szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak minden felhasználó számára.

Videó ajánló

Olvasson tovább