Február 4-én korlátozottan lesznek elérhetőek a közmédia földfelszíni tévécsatornái

2020. február 4-én, kedden a 7:00 és 19:00 óra közötti időszakban néhány órán keresztül nem lesznek elérhetőek bizonyos közszolgálati rádióállomások.

Az Antenna Hungária munkálatai miatt a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatás keretében fogható nagyfelbontású közszolgálati csatornák, illetve bizonyos közszolgálati rádióállomások 2020. február 4-én, kedden a 7:00 és 19:00 óra közötti időszakban néhány órán keresztül nem lesznek elérhetőek. A közmédia műsorai ez idő alatt is láthatóak és hallhatóak lesznek a műholdas sugárzásban, a hagyományos rádiókészülékeken és az online felületeken.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírása alapján kötelezően új frekvenciákra kerülnek a közszolgálati televíziós csatornák, ezért a digitális földfelszíni műsorsugárzásban – MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatás –, az Antenna Hungária munkálatai miatt 2020. február 4-én, kedden 7:00 és 19:00 óra között teljes, minden adóállomást és programcsatornát érintő leállás lesz, amely az érintett időszakban néhány órán át tartó adáskimaradást eredményez. Ennek részleteiről további információk elérhetőek az Antenna Hungária Zrt. weboldalán és a 1211-es Call center számon.

A kimaradás az M1 HD, az M2 HD, a Duna HD, az M4 Sport HD, az M5 HD és Duna World televíziós csatornákat, illetve a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó rádiós csatornákat érinti. Az említett csatornák a műholdas műsorsugárzásban és a közmédia online felületén – www.mediaklikk.hu – továbbra is zavartalanul elérhetőek lesznek.

A digitális adók visszakapcsolását követően, előreláthatólag 19:00 óra után javasoljuk a meglévő digitális földfelszíni vevőeszközök manuális újrahangolását. Ezt a készülék menüjében a csatornakeresés funkcióval lehet megtenni, a folyamat mindössze néhány percig tart. Ezt követően változatlan feltételek mellett nézhetők a közszolgálati csatornák.
A változásokkal és az újrahangolással kapcsolatban további információk elérhetőek az Antenna Hungária Zrt. weboldalán és a 1211-es Call center számon; valamint a DVB-T Infocsatornán, a 99-es programhelyen.

Olvasson tovább