Történelmi beszéd a Kossuth Rádióban - így hangzott 100 éve Apponyi gróf trianoni beszéde

Különleges tartalommal készül a Kossuth Rádió január 16-án gróf Apponyi Albert híres beszédének 100. évfordulóján. A közszolgálati rádió hallgatói 14.07 perckor hallhatják annak a beszédnek egy hosszabb részletét, amelyet Apponyi gróf a magyar küldöttséget képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.
 

„Apponyi történelmivé vált, eredetileg franciául, angolul és magyarul is előadott beszéde lenyűgöző szónoki teljesítmény volt 100 évvel ezelőtt, amely még ma is megállja a helyét. Úgy érezzük, hogy méltóképpen kell megemlékeznünk erről a napról, ezért Szervét Tibor Jászai Mari-díjas magyar színész előadásában január 16-án 14.07 perckor műsorra tűzzük az Apponyi-beszéd mintegy félórás részletét, magyarul. Ez történelmi jelentőségű lesz, ugyanis korábban nem volt arra példa, hogy a beszéd ilyen hosszúságban elhangozzon” – mondta Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Gróf Apponyi Albert mintegy félórás beszéde január 16-án, csütörtökön 14.07-kor hangzik el a Kossuth Rádióban, majd a műsort követően visszahallgatható lesz a MédiaKlikk oldalán.

Videó ajánló

Olvasson tovább