Vízilabda Eb élőben az M4 Sporton - egy verseny, két eredményhirdetés

2020 sportban gazdag évnek ígérkezik, amelynek méltó kezdése az M4 Sporton a január 12–26 közötti budapesti rendezésű női és férfi vízilabda Európa-bajnokság. Nem kisebb a tét, mint az olimpiai kvalifikáció. A közszolgálati sportcsatorna a magyar férfi és női válogatott mérkőzéseit élőben közvetíti, ezen felül a rangadók is műsoron lesznek, az m4sport.hu-n pedig a torna összes találkozóját élőben lehet majd nézni.
 

Harminc országban közvetítik élőben a 34. vízilabda kontinensviadalt, hazánkban kizárólag az M4 Sporton, az m4sport.hu-n és a Kossuth Rádión követhetők a torna eseményei, valamint a közvetítések a már megszokott módon visszanézhetők a MédiaKlikken.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a C-csoportban Spanyolországgal, Törökországgal és Máltával mérkőzik meg, míg a nők vasárnap Horvátország ellen kezdik meg szereplésüket az A-csoportban, amelyben Görögország, Oroszország, Szerbia és Szlovákia szerepel.

„Ez speciális Európa-bajnokság lesz az olimpia előtt: egy verseny, két eredményhirdetés lesz a végén – mondta Szabó Zoltán, az M4 Sport szakértője. – Legalább annyit fog számítani és annyi örömet szerez, ha egy csapat kijut az olimpiára, mint maga az Európa-bajnoki helyezés. Magyarországon mindenki azt várja, hogy elsősorban kvótát szerezzünk Tokióra, de hogy ez hányadik hellyel lehet meg, már másik kérdés. A férfiaknál és a nőknél is keserű íze lesz az ezüstnek, ha nem jelent majd olimpiai kvótát, ugyanakkor a bronznak is lehet majd örülni, hogyha azzal ott lehetünk nyáron Japánban.”

A torna technikai érdekessége, hogy az Európai Úszószövetség új videóbíró-rendszerét is alkalmazzák majd a játékvezetők a Duna Arénában, amelyet a közvetítés során a tévénézők is láthatnak. A már megszokott speciális sportkamerák képei pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a mérkőzések minden fontos pillanata – akár több szemszögből – megmaradjon az utókornak, maradandóvá téve a nézői élményt. Az M4 Sport stúdiójában szakmai beszélgetések, elemzések színesítik a közvetítést.

A hazai közönséget kétélű fegyvernek tartja Szabó Zoltán, a közszolgálati sportcsatorna szakértője, aki arra számít, hogy a magyar szurkolók a plusz embert jelentik majd a csapatban, amelyből erőt tud meríteni mindkét válogatott.

Érdemes lesz az Európa-bajnokság alatt a közmédia közösségi felületeit is követni, amelyeken exkluzív tartalmak, szurkolói szavazások, a torna legszebb és legdrámaibb pillanatai is elérhetőek. Szurkoljunk együtt válogatottjaink sikeréért a helyszínen, a televízió, illetve a rádió előtt.

A női válogatott programja:
A csoport:
január 12. 19:00 Magyarország-Horvátország
január 13. 19:00 Szlovákia-Magyarország
január 15. 19:00 Magyarország-Oroszország
január 17. 19:00 Magyarország-Görögország
január 19. 19:00 Szerbia-Magyarország

A férfi válogatott programja:
C csoport:
január 14. 19:00 Törökország-Magyarország
január 16. 19:00 Magyarország-Spanyolország
január 18. 19:00 Málta-Magyarország

Olvasson tovább