Michelisz világbajnok lehet, nézze élőben az M4 Sporton!

Az M4 Sport élőben közvetíti a hétvégén a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró malajziai fordulóját, amelyen Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője és a közmédia sportcsatornájának szakkommentátora világbajnok lehet.
 

„Az elmúlt időszakban elkerülhetetlen végcélként lebegett, hogy Sepangban dől el a világbajnoki cím” – mondta Wéber Gábor, az M4 Sport vezető kommentátora, aki korábban Michelisszel versenyzett egy csapatban. „Sokszor beszéltem Norbival erről, tudom, hogy éli meg, irigylem és drukkolok is neki. Elszántan, felvértezve várja a hétvégét, készen áll arra, hogy megnyerje ezt a címet.”

Michelisz és Wéber nemcsak az autósportban összeszokott páros, a Formula–1 idei szezonjának közvetítéseiben gyakran hallhattuk őket a mikrofon mögött az M4 Sporton, de a hétköznapokban is jó barátságot ápolnak egymással: „bármennyire is próbálok, nem tudok semlegesen állni ehhez a futamhoz, mintha valamelyik családtagom állna rajthoz. Furcsa lesz szurkolóként megélni, biztosan ki fogok bújni a bőrömből” – tette hozzá a 48 éves szakember.

A hétvége tétje nem kisebb, mint a világbajnoki cím, amelyre Michelisznek minden esélye megvan, ugyanis az összetett pontversenyt 27 futam után 316 ponttal vezeti. A versenyhétvégén 85 pont gyűjthető össze, ha a magyar pilóta mindhárom vasárnapi futamot megnyeri, vagy legalább 66 pontot szerez, akkor biztosan az övé lesz a WTCR idei bajnoki címe.

„Olyan siker küszöbén áll, amiért nagyon megharcolt, és amit már régóta megérdemelt. De csak azért, mert valaki megérdemli, nem osztanak világbajnoki címet. Ha jó vagy egy átlagos hétvégét fog ki, mint amit egész évben általában produkált, akkor meglehet a győzelem. Norbi tapasztalt és felkészült, nem félek attól, hogy a tét hatására az átlagnál rosszabb hétvégéje lesz” – véli Wéber Gábor.

Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a WTCR szezonzáróját: a rajtsorrendekről döntő időmérő edzéseket pénteken – magyar idő szerint – 8.15 és 14.30 órakor, az első futamot vasárnap 8.15 órakor, a másodikat 11.15 órakor, a harmadik versenyt pedig 13.10 órakor.

Videó ajánló

Olvasson tovább