Egyéb

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát, ami minden eddigi szavazási rekordot megdöntve nyerte el a címet.

A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött – közölte honlapján az Advent Bazilika.

A tavalyi szavazáshoz képest húszezerrel többen rakták le a Bazilika mellett a voksukat.

Az Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset is megelőzve.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett, és a tavalyhoz képest csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat a budapesti karácsonyi vásár mellett.

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik alkalommal rendezték meg. Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

Videó ajánló

Olvasson tovább