Rasmussen: Három klasszis kapusunk van, de a vb-re elég kettő is - exkluzív interjú az M4 Sporton

Exkluzív interjút adott az M4 Sportnak Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szombaton kezdődő világbajnokság előtt a szakember nehéz döntés előtt áll, sok jó játékosból kell kiválasztania azt a keretet, amelyik a legjobb teljesítményre lehet képes Japánban. A világeseményen nem kisebb a tét, mint a válogatott olimpiai részvétele. A mérkőzéseket kizárólag az M4 Sport közvetíti.
 

A közmédia sportcsatornájának hétfői Kézilabda Magazinjában Kim Rasmussen értékelte a válogatott felkészülését: „Vannak jobb napok, rosszabb napok és frusztrálók. A mait az utóbbiba sorolnám, mert nem igazán találtuk az egyensúlyt Szerbia ellen, nem sikerült megoldanunk az öt-egyes védekezésüket. A miénkhez hasonlóan fiatal csapatoknak fontosak az ilyen lehetőségek, hogy távol az otthontól, nyomás alatt játszanak nehéz válogatottak ellen. Összességében elfáradtunk, ez a négy nap nagyon kemény volt.” – elemezte a 47 éves szakember csapata teljesítményét.

Rasmussen még nem szűkített keretet, de szerencsére minőségi játékosokból válogathat: „Mindhárom kapusunk extra teljesítményt nyújtott, ami alaposan megnehezíti a dolgomat, hiszen általában két kapussal vágok neki a világversenyeknek és nekünk most három klasszis kapusunk van, de a vb-re elég kettő. Viszont alig lesz szünnapunk és mindössze három játékost cserélhetünk majd, szóval át kell gondolnom a lehetőségeket. Van pár poszt, ahol több játékost hoztam, így például beállókat és kapusokat. Jobbátlövőből is hárman vannak a keretben, nem döntöttem még a tartalékokról, de e három posztról fog két játékos a cserék közé kerülni” – zárta interjúját a szövetségi kapitány.

A hétfői Kézilabda Magazin című műsorban elhangzott interjú visszanézhető a Médiaklikken. A világbajnokság november 30-tól december 15-ig tart, a mérkőzéseket kizárólag az M4 Sport közvetíti.

Videó ajánló

Olvasson tovább