×

Egyéb

Világsiker: Emmy-díjat nyert az Örök tél színésznője

Gera Marinának Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált!

A hétfő este New Yorkban megrendezett Emmy-gálán vehette át a nemzetközi filmes szakma egyik legrangosabb díját a magyar színésznő, Gera Marina. Eddig még sosem jelöltek magyar színésznőt ilyen kategóriában, így Marina sikere egyedülálló.

A Szász Attila rendezte Örök tél című filmben nyújtott fergeteges alakítása miatt kapott jelölést a színésznő, amit sikerült is díjra váltania. A film története már önmagában is különlegesnek számít, hiszen a Félvilág és A berni követ alkotóinak, Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos az MTI-nek tett nyilatkozatában gratulált a stábnak: „Gratulálok Gera Marinának a kiváló díjnyertes alakításért és az alkotóknak, Köbli Norbert forgatókönyvírónak, Szász Attila rendezőnek, Nagy András operatőrnek, Lajos Tamás producernek és a stábnak! Büszke vagyok arra, hogy a hazai televíziós filmgyártás jelentős nemzetközi díjat nyert, és magyar alkotók vannak reflektorfényben egy saját történelmünket a világ számára bemutató történettel. Fontosnak tartom, hogy a televíziós formátumokat tovább erősítsük, minőségi és közönséget vonzó sikeres alkotások szülessenek. Remélem, hogy ez a rangos díj a hazai alkotók szemében emeli a tévéfilmek presztízsét és jobbnál jobb tévés témákkal fognak pályázni.”

Orbán Viktor miniszterelnök is üzent hivatalos Facebook oldalán a film stábjának: „Bravó! Gratulálok Gera Marinának és az Örök tél teljes stábjának”.

A film egyébként teljes egészében visszanézhető a MédiaKlikk Filmtárában.

Forrás: MTI/MédiaKlikk.

Videó ajánló

Olvasson tovább