×

Egyéb

Modric: Nem haragszom Ronaldóra – exkluzív interjú az M4 Sporton

Hat együtt töltött év után jó kapcsolatot ápol Cristiano Ronaldóval, és ezen az sem változtatott, hogy a portugál nem ment el a tavaly decemberi Aranylabda-gálára. Többek között erről is beszélt Luka Modric az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban Enyém a pálya című életrajzi könyve zágrábi bemutatóján.
 

Modric 2018-ban kapta meg a legjobb Európában játszó futballistának járó elismerést, megtörve Ronaldo és Messi tízéves egyeduralmát, korábbi csapattársa azonban jelöltként nem jelent meg a gálán. „Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit csinál – ő így döntött. Ettől függetlenül nagyon jóban vagyunk” – mondta Mohay Bencének a Real Madrid horvát sztárja.

Luka Modric gyerekkori képei, emlékei és a balkáni háborús élményeiről szóló történetei az utóbbi években bejárták a sajtót, nem mindennapi betekintést engedve a horvát labdarúgó életébe. Többek között erről is szól önéletrajzi könyve, amelyben a világbajnoki ezüstérmes sportoló őszintén vall pályája eddigi nehézségeiről és küzdelmeiről, magasságokról és mélységekről. A Real Madrid klasszis középpályása az M4 Sportnak elmondta, eközben ő is ugyanolyan átlagos kissrác maradt, mint a többiek. „Remélem, a pályám inspirálja a mostani gyerekeket, akár a sportban, akár a sporton kívül” – tette hozzá az interjúban.

Modric könyvében elárulja, kétszer is közel járt ahhoz, hogy a Chelsea-be igazoljon, még Roman Abramovics jachtján is tárgyalt, de előbb a Dinamo Zagreb, majd a Tottenham vezetősége hiúsította meg a transzfert. A vb-ezüstérmes horvát válogatott csapatkapitánya azt is bevallja, a világbajnokság előtt megfordult a fejében, hogy lemondja a válogatottságot, végül mégis a folytatás mellett döntött – és nem bánta meg.

Hogy milyen fordulatokat tartogathat még a karrierje, arról az elmúlt hetekben több pletyka is szárnyra kapott. Modricot állítólag Beckham is csábítja Amerikába, mások szerint a Serie A kapuja is nyitva áll előtte, korábban pedig ígéretet tett, hogy pályája végén visszatér Zágrábba. A regnáló aranylabdás ezekre a hírekre is reagált a közszolgálati sportcsatornának.

Az M4 Sportnak adott interjúból kiderül még, hogyan fogadták Zidane visszatérését a Real Madridnál és milyen célokat tűztek ki az idei szezonra. Modric beszélt Rakitichez fűződő viszonyáról és a titokzatos sípcsontvédőről is, amelyről még a könyvben sem tesz említést.

A teljes beszélgetés pénteken 21:15-kor, a BL-péntek című műsorban látható az M4 Sporton, később pedig visszanézhető a Médiaklikken is.

Videó ajánló

Olvasson tovább