M4 Sport: létezik ellenszer a Fradi ellen? Bozsik így csinálná.

Nincs hétvége labdarúgás nélkül az M4 Sporton: a szünet után a 13. fordulóval folytatódik az NB I, a közmédia ismét három labdarúgó-mérkőzést, köztük vasárnap 18 órakor a Ferencváros–Zalaegerszeg találkozót tűzte műsorára. A bajnoki összecsapások várható alakulásáról Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője mondta el várakozásait.
 

Az Európa-ligában is szereplő Ferencváros a mindössze két győzelemmel és öt döntetlennel a 11. helyen álló Zalaegerszeget fogadja a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Az augusztus vége óta veretlen fővárosi csapat legutóbb gólgazdag mérkőzésen Debrecenből hozta el a három pontot.

„A Fradi olyan passzban van, hogy bárhol, bármelyik magyar csapat ellen lép pályára, esélyesnek számít, pláne otthon, egy friss feljutóval szemben” – véli Bozsik Péter. – „De nem lehet lebecsülni a Zalaegerszeget, stílusos, jól megkomponált focit játszik és képes arra, hogy megnehezítse a fővárosiak dolgát: legutóbb például a Fradi csak az utolsó pillanatban tudott nyerni ellene. Mindezek ellenére meglepődnék, ha a zöld-fehérek nem tartanák otthon a három pontot” – mondta az M4 Sport szakértője.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ebben a helyzetben milyen taktikával készülhet a mérkőzésre az újonc csapat? Bozsik Péter 2001–2003 között irányította a zalai együttest, amelyet az első évben bajnoki címre vezetett, majd a 2002/03-as Bajnokok Ligája-sorozat selejtezőjében legyőzte a Manchester Unitedet.

„Mindig azt mondom, hogyha jobb csapat ellen kell pályára lépni, akkor is igyekezni kell minél többet birtokolni a labdát, hiszen labda nélkül a legjobb ellenfél sem tud gólt lőni. Ritmusváltásokból a kapu elé lehet érni, de mindennek az alapja egy szervezett, agresszív védekezés” – folytatta az 58 éves szakember.

„Ha Dobos Barnabás, a ZTE vezetőedzője nagyon feltolja a védekezést és nagy területeket hagy a védelem mögött, akkor azt a Fradi a gyors játékosaival könnyen bejátssza. Járt már így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is a Groupama Arénában” – emlékeztetett Bozsik. – „Ha viszont túl mély védekezést kér, akkor nem tud majd kontrázni. A Zalaegerszeg akkor lehet eredményes, ha a pálya középső harmadában, a saját térfélen próbál labdát szerezni és ebből kontráz. Ehhez elég gyors játékosai vannak Babati Benjamin és Radó András személyében. Vannak tehát fegyverei a zalaiaknak, de jelen állás szerint egyértelműen a Ferencváros az esélyesebb csapat” – fejtette ki.

A tabella élén álló MOL Fehérvár a Ferencvárostól elszenvedett veresége óta döntetlent játszott a Zalaegerszeggel és legyőzte a Kaposvárt, szombaton az utóbbi két hazai meccsét elveszítő Puskás Akadémiát fogadja. A két csapat 2019-ben eddig háromszor, az előző évben kétszer csapott össze, amely mérleg két döntetlen mellett meglepetést okozva két Puskás-győzelmet és csupán egy fehérvárit mutat. Igaz, utóbbi pont a mostanit megelőző találkozásukkor történt.

„Kifejezetten színvonalas meccs lehet, két jó csapat csap össze szombaton. A Puskás Akadémia ugyan kissé megtorpant az elmúlt két fordulóban, a fehérváriak pedig a tavalyi szezonnak köszönhetően olyan tapasztalattal bírnak, hogy a mérkőzések többségén ők számítanak esélyesnek. Mégsem lesz könnyű játék, a Puskás képes megnehezíteni az MOL Fehérvár életét, illetve akár arra is, hogy meglepetést okozzon és nyerjen” – véli Bozsik Péter.

A DVTK két győzelmet követően 1–0-ra maradt alul a Budapest Honvéddal szemben, míg az Újpest október végén szintén döntetlenre végzett a Zalaegerszeggel, majd Kaposvárról és a Puskás Akadémiától hozta el a három pontot. Az M4 Sport szakértője az Újpestet tartja esélyesnek a hétvégén: „A Diósgyőr hétről hétre egyre markánsabb teljesítményt nyújt és biztos, hogy a válogatott miatti szünetet kihasználta, hogy még precízebbé tegye a játékát. Feczkó Tamás szervezett csapatot igyekszik összerakni, jól is haladnak, de az Újpest agresszív játékával, darálós futballjával azért minden csapatnak meggyűlik a baja. Ha az újpesti játékosoknak kijön a lépés, akkor ezt a mérkőzést megnyerhetik.”

Az M4 Sport szombaton 17 órakor a MOL Fehérvár–Puskás Akadémia, 19.30-kor az Újpest–DVTK találkozót, vasárnap 18 órakor a Ferencváros–Zalaegerszeg mérkőzést közvetíti élőben. A Kossuth Rádió a 17 órás eseményekről 18.02-től Körkapcsolásban számol be, illetve az m4sport.hu oldalon követhető a labdarúgó NB I minden összecsapása.

Videó ajánló

Olvasson tovább