Dzsudzsák a rekord kapujában, a válogatott az Eb küszöbén – a sorsdöntő meccs kizárólag az M4 Sporton

Kizárólag az M4 Sport és a Kossuth Rádió közvetíti élőben a holnap esti Wales–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Kevés nagyobb téttel bíró mérkőzés volt a nemzeti csapat történetében: győzelem esetén biztossá válik, hogy jövő nyáron a pénteken felavatott Puskás Arénában léphet pályára a kontinensbajnokságon – de nem csak emiatt lehet történelmi a cardiffi 90 perc.
 

Amennyiben pályára lép, Dzsudzsák Balázs a Wales elleni Eb-selejtezővel utoléri Király Gábort, aki 108 mérkőzéssel áll a legtöbb hivatalos válogatottsággal rendelkező játékosok listájának élén.

A sorsdöntő találkozón magyar győzelem esetén a válogatott 2016 után ismét kijutna a 2020-as Eb-re, amelyen három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt is Budapesten rendeznek. A kontinensviadal mérkőzéseit 2020. június 12. és július 12. között szintén az M4 Sporton követhetik majd a nézők.
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 12. alkalommal találkozik Wales csapatával, amellyel szemben eddig négy győzelem és öt vereség a mérleg, kétszer pedig döntetlen született.
Bozsik Péter, az M4 Sport szakértője szerint agresszív, sokat futó ellenfél a walesi válogatott, amelyik technikailag bár nem áll olyan szinten, mint az uruguayi, de a mérkőzés jellege miatt sokkal motiváltabb lesz. „Örülök, hogy Nagy Ádám visszatér a csapathoz, talán Pátkai Máté is rendelkezésre áll. Vida Máté jól teljesített a korábbi mérkőzéseken, a védelem közepe, Baráth Botond, Lang Ádám pedig a vártnál jobb volt Uruguay ellen, remélem, hogy stabilak lesznek Cardiffban is. Forró hangulatra számítok, bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. Bátran kell játszani és előrefelé védekezni, agresszívan, nem úgy, mint ahogy Horvátország vagy Uruguay ellen kezdtünk” – fejtette ki a korábbi szövetségi kapitány.

Az E-csoport első helyén álló Horvátország a szombati győzelemmel már biztos Eb-résztvevőnek számít, a jelenleg csoportmásodik magyar, a -harmadik walesi és a szlovák válogatott küzd a kijutásért. Bozsik szerint Szlovákia vélhetően legyőzi Azerbajdzsánt a keddi párhuzamos mérkőzésen, így a magyar válogatott a csoportban csak a három pont megszerzésével biztosíthatja helyét a kontinensviadalon.

A közmédia már a mai felvezető műsorában megmutatja mi történt a válogatottal az Uruguay elleni meccs óta. A közvetlenül az U21-es Magyarország–Ausztria mérkőzés közvetítése után kezdődő adásban Marco Rossi szövetségi kapitány az aktualitásokról beszél, valamint szó esik azokról a találkozókról is, amelyek fontosak lehetnek a Nemzetek Ligája-rájátszásában.

A Wales–Magyarország Eb-selejtező alatt az M4 Sport folyamatosan beszámol a párhuzamos mérkőzések állásáról, Petrovics-Mérei Andrea az M4 Sport szakértőivel, Bozsik Péterrel, Hajnal Tamással, valamint Rudolf Gergellyel elemzi az esélyeket és a látottakat az aktuális eredmények függvényében. A Cardiff City Stadionból a válogatott mérkőzések jól ismert kommentátora, Hajdú B. István közvetít, a főszereplők nyilatkozataival, köztük Dzsudzsák Balázzsal és exkluzív helyszíni interjúkkal Tihany Viktor Jelentkezik.

A Wales–Magyarország Eb-selejtező holnap este 20.45-kor kezdődik, a felvezetés már este 20 órakor. Kövesse a mérkőzést az M4 Sporton, a Médiaklikken, a Kossuth Rádión vagy az m4sport.hu-n.
M4 Sport. Élőben a magyar sporttörténelem.

Olvasson tovább