Egyéb

V. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum

A Kárpát-medencei térség gazdaságfejlesztése érdekében, a nemzeti összetartozás jegyében szervezi meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a rangos szakmai találkozót a torockói Duna-Házban!
 

A Kárpát-medencei Gazdasági Fórum lehetőséget ad azon kis-és középvállalkozások számára, akik a térség országaival való gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket kívánják kihasználni. Az idei fórum célja az egyre bővülő és a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú Kárpát-medencei gazdasági kapcsolatok erősítése, fejlesztése, a térség együttműködésének ösztönzése, teret biztosítva az államhatárokon kívül és belül élő magyar vállalkozók, gazdasági szakemberek találkozásához.
A gazdasági fórumon – hagyományosan – idén is sor kerül a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj ünnepélyes átadására, a kiemelkedőt alkotó személyiségek, vállalkozások elismerésére, akik a Kárpát-medencében különösen sokat tettek a gazdasági élet harmonikus fejlődése érdekében.

A rendezvény programja:
10.30 – 11.00 Regisztráció
11.00 – 11.20 Megnyitó, köszöntő
11.20 – 11.40 A Kárpát-medencei gazdasági fórumok összegzése – Radetzky Jenő elnök, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
11.40 – 12.30
Nemzeti összetartozás határok nélkül – Dobos Menyhért vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Zrt.
A Kárpát-medencei vállalkozói szövetségek és a gazdasági szereplők partnersége, kapcsolódási pontok – Virág László elnök, Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége
Üzletfejlesztési hálózatok szerepe a Kárpát-medencei gazdasági térségben – Buda Zsoltné Enterprise Europe Network, a Közép-dunántúli Regionális Iroda vezetője, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
12.30 – 13.00 A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj átadása
13.00 – 14.00 Üzleti konzultáció

Szervező: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Irodája

A Kárpát-medencei Gazdasági Fórumok gondolatisága:
Az V. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum célja az egyre bővülő és a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú Kárpát-medencei gazdasági kapcsolatok fejlesztése, a térség együttműködésének ösztönzése. Teret biztosít az államhatárokon kívül és belül élő magyar vállalkozók, gazdasági szakemberek találkozásához. A nemzetpolitika, a gazdasági környezet pozitív változásai kapcsán az elmúlt években rendkívül diverzifikált lett a külhoni magyarság és gazdaság támogatása. Több állami, társadalmi szervezet végez rendkívül sikeres nemzet- és gazdaságegyesítő tevékenységet. A Kárpát-medencei gazdasági fórumok is nagyban hozzájárultak ehhez a folyamathoz, ezért is rendezik meg az ötödik, összegző fórumot. A gazdasági kapcsolatok bővítése mindig prioritás volt a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkájában. Erős érzelmi és gazdasági érdekkötődésük okán egy nemzeti határokban gondolkodó díjat is alapítottak: a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat, melyet a korábbi nagysikerű fórumok alkalmával is átadtak.

Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj
A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat adományoz a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztésben kiemelkedő munkát végző személyeknek/vállalatoknak/szervezeteknek, akik Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében különösen sokat tettek a gazdasági élet, azon belül elsősorban az ipar és a kereskedelem harmonikus fejlődése érdekében. A díj Wekerle Sándor halálának 90. évfordulóján, 2011-ben a Wekerle emlékévben Móron felállításra került köztéri szobor kicsinyített másából és a tanúsító oklevélből áll. A köztéri szobor Nagy Benedek móri szobrászművész alkotása, mely Wekerle Sándort életnagyságban ábrázolja.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díj eddigi kitüntetettjei:
Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter,
Masterplast Nyrt.,
Jüllich Glas Holding Zrt.,
Romániai Magyar Közgazdász Társaság,
Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság,
Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság,
Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége,
Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség.

A Kárpát-medencei gazdasági fórumok üzenete, gondolatisága:
2011. A Wekerle Sándor Emlékév jegyében
2012. A Wekerle Terv jegyében
2014. Megmaradás erős gazdasággal
2015. Érték és összefogás
2019. A nemzeti összetartozás jegyében

Időpont: 2019. október 4., péntek, 11,00 óra
Helyszín: Duna-Ház, Torockó (Torockó, Fő utca 292., Fehér megye, Románia)

Videó ajánló

Olvasson tovább