×

„A zene mindenkié” – Így lett zenész a TanBorEn Triós fiúkból

A Zene Világnapja alkalmából a Ridikül című műsor vendégei voltak Batta András, Erkel és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Balázs János, Liszt és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója, és a Kamara Virtuózok első nyertesei, a TanBorEn Trió ütős fiúi.

A zenei karrierjük kezdetéről beszéltek a vendégek, valamint arról, hogy mikor mutatkozik meg valakiben először az igazi tehetség. „Az igazi nagy tehetség nagyon korán megmutatkozik. Balázs János például már néhány évesen megmutatta ezt. Igazi zenész abból lesz, aki körülbelül nyolc éves korára elkezd már komolyan zenét tanulni” – árulta el Batta András.

Azonban már otthon nagyon fontos, hogy a gyerekek találkozzanak zenével, Balázs János családja révén került be a zene vonzalmába, de így volt ezzel Tóth Levente is: „Én általános iskola negyedik osztályában kezdetem el az ütőhangszeres tanulmányaimat, azaz olyan 9-10 éves voltam, azóta is kitartóan folytatom. A zene mindig is fontos volt otthon, hiszen dédnagyapám jazz zongorista volt. neki is volt egy triója, ahol többnyire saját szerzeményeket játszottak.”

A TanBorEn Triós fiúk a zenekaruk kezdetéről is meséltek a műsorban, elárulták, hogy szinte azonnal érezték az ő kapcsolatukból egy sikeres együttes is lehet. „Ez egy nagy egymásra találás volt, rögtön megláttuk egymást így hárman és én személy szerint már éreztem, hogy ebből ki lehet majd hozni valamit. Aztán jöttek a hónapok, egyre jobban egymáshoz szoktunk, elkezdtünk együtt kamarázni és bátran mondhatom, hogy egyikünk sem bánta meg” – árulta el Madaras Zoltán.

A Kamara Virtuózok első nyerteseiként a fiúk a győzelem pillanatában el sem akarták hinni, hogy ők nyertek, de ez az érzés mára már átalakult és a jövőt tervezgetik: „A Kamara Virtuózok siker valóban egy friss dolog, pár hónap alatt futott le az egész történet. Mi kifejezetten a Kamara Virtuózok miatt álltunk fel trió formációba. A távlati tervekbe egy luxemburgi verseny szerepel, ezért gondoltuk, hogy ha kiírták a versenyt, akkor miért ne próbálnánk meg. Semmi vesztenivalónk nem volt vele” – fejtette ki Kerek Csombor.

A TanBorEn Trió győztes produkcióját ITT tudják visszanézni!

További cikkek