×

Új lehetőségek előtt Sárközy Lajos és zenekara

Sárközy Lajoséknak nem volt ismeretlen a színpadi szereplés, hiszen egy összeszokott csapatról van szó. Lajos már ötévesen hegedülni tanult, külön öröm volt számára, hogy a Kamara Virtuózokban az öccsével, Sárközy Rudolffal együtt szerepelhetett.
 

A fiúk az adások alatt rengeteg bátorítást kaptak mind a zsűritagoktól, mind a rajongóktól. „Nagyon jól éreztük magunkat a versenyben. Nagyon jóleső érzés, hogy hat hét alatt több ezer követőt, levelet, hívást kaptunk, ez is arra ösztönöz minket, hogy zenéljünk, ameddig csak lehet. Rengeteg emlékezetes pillanat van, többek között a zsűri észrevételei, ilyen nagy művészektől elismerő szavakat kapni megtisztelő számunkra. A versenyben való szereplésünk alatt rengeteg ember ismert meg bennünket, újabb kapuk nyíltak, új lehetőségeket kaptunk még több helyen játszani” – árulta el Sárközy Lajos.

Ilyen alkalom volt az idei Magyarország Szépe döntőjében való közreműködés is, ahol felejthetetlen produkcióval léptek színpadra Wolf Kati társaságában. „Az utóbbi hetekben a nézők úgy ismerhettek meg minket, hogy klasszikus zenét játszunk. A popzene másik műfaj, de sikerült megtalálni a közös hangot, és egy jó produkciót összehozni.”

A csapatnak a legfőbb célja az volt, hogy megmutassák, klasszikus stílusban is tudnak virtuóz módon játszani. „Imádjuk a komolyzenét. Mostanra a közönség nem csak cigányzenekarként ismerhet minket, hanem klasszikus zenei előadókként is. Egy produkció attól lesz különleges, hogy ha a szívünket-lelkünket beleadjuk a színpadon.”

A zenekar a Kamara Virtuózokban tartotta magát ars poeticájához, és a három zenész megmutatta, hogy túllépve a megszokotton, mi mindre képes.

További cikkek