×

Teljesítette a küldetést a Flautica

A Kamara Virtuózok döntőjének egyetlen lánycsapata a Flautica fuvolakvartett volt. Már az adások alatt érezték, hogy mennyit ad nekik a műsor. „Mindenhogyan fejlődtünk. Főként zeneileg, de lelkileg és emberileg is” – emelte ki Héty Emese.
 

A fuvolás lányoknak mesés és rendkívüli élmény volt egy televíziós tehetségkutatóban szerepelni. „Nehezen fogtuk fel, hogy egy ilyen műsorban szereplünk, ez egy teljesen másik világ, az egész életünk felborult erre az időre. A színpadi szerepléshez könnyen hozzászoktunk, eleinte ugyan még izgultunk, amikor ki kellett állni a zsűri elé, de a végére ennek már nyoma sem volt” – árulta el Ködöböcz Flóra, aki az 5. adás alatt véletlenül még egy ütemet is kihagyott az egyik darabban, de szerencsére addigra már megszokta a színpadi stresszt, és profiként kezelte. A lányok megtapasztalhatták az adások alatt, hogy milyen erőfeszítésekkel jár a zenészek élete.

“Egyszer, amikor Debrecenből jöttünk fel vonattal Budapestre, majdnem lekéstük a járatunkat. Annyira ki lett számolva az egész, hogy csoda, hogy nem késtük el. Az egész a csapatmunkáról szólt, hiszen egyikünk a kalauzt győzködte, másikunk a jegyet vette, míg a többiek a hangszereket pakolták fel a vonatra.” Ekkor jöttek rá, hogy a nehéz szituációkban csakis egymásra számíthatnak, élesben is megtapasztalhatták a csapatmunka értékét.

A lányok tehetsége sokakat inspirált. Legnagyobb rajongójuk Flóra öccse lett. “Azt vettem észre, hogy a szobájában folyamatosan a mi produkcióinkat hallgatja vissza. Aztán azt hallottam, hogy a telefonján is komolyzene szól. Még csak 11 éves, és én annyira örülök, hogy egy kisfiút ilyen korán inspirálni tudtam.”

A lányok a Flautica tagjaiként a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola évzáróján léptek fel utoljára. Ősszel szeretnének újra együtt színpadra állni. „Tervezünk egy olyan fellépést Debrecenben, ahol mindent megmutatunk, amit a Kamara Virtuózokban játszottunk. Még szervezés alatt van, a célunk egy jótékonysági koncert. Mindenkit szeretettel várunk!”

A Kamara Virtuózok színpadán a lányok sokszínű és merész választásaiknak köszönhetően sok rajongót szereztek, nem mindennap hallhatjuk a Mission Impossible ikonikus betétdalának fuvolaátiratát. A Flautica bátran elmondhatja, hogy a maga elé tűzött missziót teljesítette.

További cikkek