×

A Kamara Virtuózok győzteseinek legszebb pillanatai

Sokszor még ők maguk sem hittek abban, hogy van esélyük megnyerni a Kamara Virtuózok versenyét, de a TanBorEn Trio ütőseit tehetségük igazolta. „A zsűri szeretetét mindvégig éreztük.”
 

A fiúk már az első adásban életre szóló pillanatot élhetek át, amikor Miklósa Erikától megkapták a hegedűt. A művésznőnek a továbbiakban sem csökkent a lelkesedése a debreceni zenészek iránt. „Nagyon örültünk, hogy ez így alakult, nekünk is az egyik legkedvesebb zsűritag maradt.”

Nem csak Erika szívébe lopták be magukat, a többi zsűritag is csak dicsérni tudta a fiúk produkcióit. „Ekkora tekintélyeket úgy lenyűgözni, hogy nem csak kedves szavakkal és bölcs tanácsokkal, de az adott fordulók legnagyobb elismerésével, a hegedűvel is megjutalmaznak, azt jelenti számunkra, hogy át tudtuk adni, amiért itt vagyunk.”

Arról is meséltek, hogy a győztes pillanatban átélt eufória semmihez sem hasonlítható, ez az öröm egy életen át el fogja őket kísérni. „Még mindig nehezen tudjuk felfogni, hogy nyertünk. Persze sokat gondoltunk rá, hogy mi lenne, ha, de hogy valóban mi nyertük meg, a mai napig hihetetlen érzés.”

A fiúk legkülönlegesebb produkciója a Lychee című darab ősbemutatója volt, melyet Hodován Milán írt a barátai számára. A fiúk tudatosan tartogatták ezt a produkciót az elődöntőre, nem csak a közönséget, de a zsűrit is magával ragadta. Legmeglepőbb előadásukat a döntőben láthattuk. „Abszolút tudatos választás volt mind az amerikai, mind az afrikai darab. Szerettük volna elkalauzolni a nézőket az afrikai tradicionális zenébe, és új hangszereket is megmutatni nekik.”

A TanBoEn Trio magas színvonalú, profi előadásaival lenyűgözte a közönséget, és megnyerte az első kamarazenei tehetségkutatót.

További cikkek