×

A Kamara Virtuózok legemlékezetesebb pillanatai a döntősök szemével

A legelső Kamara Virtuózok döntőjébe a nyolc induló formációból csupán három tehetséges csapat jutott be: a Flautica fuvolásai, Sárközy Lajos és zenekara, valamint a győztes TanBorEn Trio. A csapatok hat hét alatt megmutathatták ország-világnak a tehetségüket, azon túl pedig átélhették az együttzenélés örömét.
 

A Flautica fuvolás lányainak mesés és rendkívüli élmény volt egy televíziós tehetségkutatóban szerepelni. „Nehezen fogtuk fel, hogy egy ilyen műsorban szerepeltünk, ez egy teljesen másik világ, az egész életünk felborult erre az időre. A színpadi szerepléshez könnyen hozzászoktunk, eleinte ugyan még izgultunk, amikor ki kellett állni a zsűri elé, de a végére ennek már nyoma sem volt.”– árulta el Ködöböcz Flóra, aki az 5. adás alatt véletlenül még egy ütemet is kihagyott az egyik darabban, de szerencsére addigra már megszokta a színpadi stresszt, és profiként kezelte. A lányok megtapasztalhatták az adások alatt, hogy milyen erőfeszítésekkel jár a zenészek élete.

A TanBorEn Trio már a legelső adásban életre szóló pillanatot élhetett át, amikor Miklósa Erikától megkapták a hegedűt. A művésznőnek a további adásokban sem csökkent a lelkesedése a debreceni fiúk iránt. „Már ott észrevettük, hogy szeret minket. Nagyon örültünk, hogy ez így alakult, nekünk is az egyik legkedvesebb zsűritag maradt.” Arról is meséltek, hogy a győztes pillanatban átélt eufória semmihez sem hasonlítható, ez az öröm egy életen át el fogja őket kísérni. „Még mindig nehezen tudjuk felfogni azt, hogy nyertünk. Persze sokat gondoltunk rá, hogy mi lenne, ha, de hogy valóban mi nyertük meg, a mai napig hihetetlen érzés.”

Sárközy Lajos és zenekara számára már nem volt ismeretlen a színpadi szereplés. A fiúk az adások alatt rengeteg bátorítást kaptak mind a zsűritagoktól, mind a rajongóktól. „Nagyon jól éreztük magunkat a versenyben. Nagyon jóleső érzés, hogy hat hét alatt több ezer követőt, levelet, hívást kaptunk, ez is arra ösztönöz minket, hogy zenéljünk, ameddig csak lehet. Rengeteg emlékezetes pillanat van, többek között a zsűri megnyilvánulásai, ilyen nagy művészektől elismerő szavakat kapni nagyon megtisztelő számunkra. A versenyben való szereplésünk sok új kaput nyitott meg, rengeteg új ember ismert meg bennünket, így új lehetőségek nyíltak még több helyen játszani.” – árulta el Sárközy Lajos.

A Kamara Virtuózok a műsor indulásakor azt a célt tűzte ki, hogy megmutassa az együttzenélés örömét. A nyolc csapat ezt a missziót maradéktalanul teljesítette, ezen felül pedig kivívták mind a közönség, mind a szakma elismerését.

További cikkek