Virtuózok 2019 – Cikkek

Kamara Virtuózok - Elköszönt egy újabb formáció a műsortól

Másodikként a Harmónia utasok kamarazenekara távozott az adásból.

A pénteki Kamara Virtuózok végén Várdai István búcsúztatta a Harmónia utasok csapatát, hiszen korábban ő adta át a hegedűjét a neki legjobban tetsző formációnak, a Flautica zenekarnak.

A miskolci kamarások, melynek tagjai Szalovszky Viktória (blockflöte), Kassai Kitti (csembaló) és Furman Máté (blockflöte), két részen keresztül szerepelt a színpadon és lopta be magát a nézők és a zsűri szívébe. Azonban a bírák most úgy érezték az előző adás óta nem fejlődött annyit a csapat, hogy továbbengedhessék őket. Szalovszky Viktória egyébként nem most debütált a műsorban, hiszen tavaly is indult szólistaként és egészen a Kicsik kategóriájának elődöntőjéig jutott el. Azóta sem adta fel az álmát, hogy egyszer zongora- és furulyaművész lehessen.

A zsűri kiemelte, hogy csupán picin múlott, de a mostani produkció sajnos nem hozta el azt a napocskás hangulatot, amit az első előadás sikeresen közvetített, így a csapat második kiesőként búcsúzott az adástól. A fiatalok felkészítői Széplaki Zoltán és Szabóné Bíró Klára voltak, valamint segítőjük a 2018-as Virtuózok kicsik korcsoportjának nyertese, Balázs-Piri Soma volt.

A csapat egyébként a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnáziumból ismeri egymást, sőt már lassan két éve alkotnak közösen egy zenekart. A formáció a jövőben is meg fog maradni és közös koncertekre készülnek.

Nézzenek minket minden pénteken, 19:30-tól a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén!

További cikkek