A hét műsoraiban, Klement Zoltán igazít el bennünket!

A Dankó Rádió műsorvezetője, több stúdióban is megfordult már, így nyugodt szívvel bízhatjuk rá magunkat, ha arról van szó, mit érdemes néznünk, hallgatnunk a héten.
 

Kedd:

Család-barát hétfőtől szombatig 10:25-től a Dunán

A napközbeni tartalmas kikapcsolódás egyik legjobb lehetőségének tartom. Több kedves emlékem is van a Család-baráttal kapcsolatban. A 11 éve sikerrel futó műsor első éveiben, amikor időjárás-jelentőként is dolgoztam, sokszor megfordultam a pénteki adások programajánlóiban, amikor párba állítottuk ezeket a lehetőségeket a várható időjárással. Többször volt részem kiemelt adás utáni ünneplésben. Emlékezetes számomra, amikor elkészítették a 2014-es ország tortáját, a Somlói revolúciót. Remekül sikerült, nagyon finom volt, azóta is ez az egyik kedvenc tortám. Örömmel számoltam be a Dankó Rádió élő reggeli adásában, Gáspár Mónika vezető szerkesztővel a műsor közelmúltban ünnepelt 11. születésnapjáról is.

Szerda:

Nagy-Szín-Pad május 8-tól a Petőfi TV műsorán

Az tehetségMUTATÓ idei versenyzői között szerepel a New Level Empire. Őket a 2014-es Eurovíziós dalválasztó műsorból ismertem meg, akkori daluk a The Last One volt. Nagy kedvencem volt, drukkoltam nekik a kijutáshoz, mert rendkívül fülbemászó dallal robbantak be a köztudatba. Kíváncsian várom, hogy azóta hova fejlődtek és ezúttal mivel állnak színpadra. Ha éppen a képernyő elé nem is tudok leülni, majd nyomon követem a petofilve.hu oldalon. Sok sikert kívánok nekik ezúttal is!

Csütörtök:

Kult’ 30 – Az értékes félóra minden hétköznap 17:30-tól az M5 műsorán!

Szívesen időzöm az M5 műsorai előtt is. A Kult’ 30 pont ideális arra, hogy átfogó képet kapjak a kultúra világának aktualitásairól. Örömmel számoltunk be a Dankó Rádió reggeli műsorában az első lépésekről. Csizmár Edina, a műsorfelelős szerkesztője volt a vendégem, akivel sokat beszélgettünk arról, hogy egy születendő műsor milyen előkészítéseket igényel, mennyi munka és izgalom áll előtte. Azóta a Kult’ 30 egy sikeres sorozat lett, amelyben külön öröm számomra, ha kolléganőmet, Morvai Noémit láthatom, akivel magam is rengeteget dolgoztam együtt a Duna TV egykori legendás Kívánságkosár című műsorában. Noémi vezet műsort a Dankó Rádióban is. Várom, hogy ma este milyen érdekességeket láthatok az M5-ön.

Péntek:

Kamara Virtuózok a Dunán

Ez a műsor a valódi tehetségkutatók példája. Az eddigi évadok lebilincselő adásai számomra most is garanciát jelentenek a tartalmas időtöltésre. Nagy kedvencen Kökény Tamás volt, a 2016-os verseny abszolút győztese. Egy nagybőgőn olyan szerzeményeket is képes eljátszani, amelyeket talán senki sem hitt volna. Azóta se hallottam mástól szóló hangszerré avanzsált nagybőgőn így játszani. Bevallom, mikor e sorokat írom, az egyik videó megosztó oldalon rá is kerestem Vittorio Monti: Csárdás című darabjára, Tamás előadásában. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az idei évad milyen meglepetésekkel szolgál, ahol nem egyéni versenyzők, hanem kamarazenekarok mérettetnek meg. Számításaim szerint a nézői élmény hatványozott lesz most, ahogyan az elmúlt héten volt.

Szombat:

Egynyári kaland, 4. évad a Dunán

Kiváló szereplők, jó történet. Mindenkinek vannak és lesznek emlékezetes nyarai. Ez a sorozat lehetőség nosztalgiázni, kikapcsolódni és eltölteni egy vidám estét. Ajánlom mindenkinek, aki egy kellemes, feszültségmentes estét szeretne, és akár gondolatban készülni a következő nyárra. Várom, hogy ezúttal milyen zűrös történetek végére kerül majd pont.

Dankó Rádió – Jó reggelt kívánok! – élő reggeli napindító műsor minden munkanapon 6-tól 9-ig

danko_radio_background

Az egyáltalán nem szokványos reggeli műsor egyik specialitása, hogy heti egy-két alkalommal nem stúdióból, hanem külső helyszínről jelentkezünk. Ilyenkor a legkülönfélébb helyekről közvetítjük élőben a műsort. Általában a hallgatók hívnak meg bennünket. Ha épp olyan helyre hívnak, akkor a háttérből kakas kukorékol, templom harangja szól és ez mind hallatszik az adásban is. És bemutatjuk, milyen a vidéki élet reggel, (volt persze már budapesti külső adás is).
Néhány különleges élő reggeli adás külső helyszínekről:
Nyíregyháza (Császárszállás) – disznóvágás, ahol egy dalárda is énekelt a műsorban. Még a perzselt disznófület is megkóstoltatták velem és állandó hangmérnök kollégámmal, Tóth Tamással, akivel a legkülönfélébb helyzetekből készítettünk már élő közvetítést.
Gyöngyössolymos – egy borospincéből szólt az adás, ahol a föld alatt térerő sem volt, de kábelek segítségével megoldottuk és szólt az adás.
Budapest, Rákosliget – egy hallgató otthonából jelentkeztünk, ahol a garázsból kivett gokartot is beindítottuk.
A stúdiós adásokba legtöbbször nóta, operett és más műfajok énekesei érkeznek, akikkel többnyire gyermekkorukról, pályájukról, családjukról beszélgetek.
Ezen a héten, csütörtökön reggel Radics Sándor, Európai Unió nagydíjas mestercimbalmos budapesti otthonába látogatunk el, ahol földszinti lakásában nem csak beszélgetünk, hanem muzsikálunk is. Remélem, a szomszédok elnézik nekünk, ha a szokásosnál hangosabban, de mindenképpen tartalmasabban indul a reggelük!

via GIPHY

Olvasson tovább