×

Dohnányi Ernő-díjat kapott a Virtuózok producere

Peller Mariann a közmédia díjátadó ünnepségén hatalmas megtiszteltetésben részesült!

A korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatója, a Zeneakadémia hajdani főigazgatója nevét viselő Dohnányi Ernő-díj hatalmas megtisztelésnek számít, ám Peller Mariann kiemelte, hogy ez nem csak neki szól, hanem magának a Virtuózok műsorának és a benne szereplő fiatal tehetségeknek is. Sőt, a díjazott az ezzel járó pénzdíjat a Kis Virtuózok Alapítvány számára ajánlotta fel.

A Virtuózok ötlete még 2013-ban született meg Peller Mariann szívében, amit sokan kételkedve fogadtak, hiszen a műsor a populáris zenei tehetségkutatók versengését ötvözi a komolyzenei művek értékével, amire eddig még nem volt példa. Azonban ez a különleges tehetségkutató mára már olyan sikeres, hogy idén indul el az ötödik évada, ami egy kicsit más lesz, mint az eddig megszokott adások. A Kamara Virtuózokba ugyanis csakis olyan muzsikáló csoportok jelentkezhettek, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.

via GIPHY

Az idei évad miatt egyébként maga Maestro Plácido Domingo, a „Három tenor” egyike is hazánkba látogat, aki kifejezetten a kis zenészeinkre kíváncsi. A közmédia műsora nem csak itthon számít hatalmas sikernek, hiszen már külföldre is eljutott a hírük. Úgy tűnik az ázsiai országoknál számít a legnépszerűbbnek, de már Amerikában, Angliában és Németországban is elindulhat majd a Virtuózok műsora. Ezzel kapcsolatban szeptemberben hatalmas bejelentéssel készül majd a producer. Az alkotók minden esetben óvják majd a műsort attól, hogy a kialakult szellemisége és a képviselt értéke meg ne változzon.

A díjátadón Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója beszédében kiemelte: „Lehet-e nemesebb cél annál, minthogy népszerűsítsük a komolyzenét és a zeneoktatást, hogy tehetségeket fedezzünk fel és támogassuk őket? És lehet-e ennél szebb kulturális missziója a közmédiának?”  Ez a küldetéstudat tükröződik vissza mind Peller Mariann munkájában, mind pedig a Virtuózok műsorában is.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/03/D_NOE201903140151-e1552914706319-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)