Egyéb

Csengery Antal-díjat kapott Kakuk L. Tamás, a közmédia vezető szerkesztője

Kakuk L. Tamás, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője Csengery Antal-díjat vehetett át Tarlós Istvántól, Budapest főpolgármesterétől.
 

Budapest Főváros Közgyűlése „a közmédia műsorainál több évtizeden át nyújtott magas színvonalú szerkesztői és műsorvezetői munkája” elismeréseként Csengery Antal-díjat adományozott Kakuk L. Tamásnak, a Kossuth Rádió vezető szerkesztőjének. A díjat Tarlós István főpolgármester adta át csütörtök délután Budapesten, a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében.

„Csengery Antal jogtudós, publicista, Deák Ferenc közvetlen munkatársa, barátja volt, együtt fogalmazták meg azt a törvény szöveget is, amelyen az 1867-es kiegyezés alapult. Azóta már tudjuk, hogy az azt követő évtizedekben valódi aranykor köszöntött Magyarországra. Ezért, Csengery Antal neve és munkássága előtt tisztelgő díj számomra iránytű, amely emelkedett erkölcsi cél felé mutat: az örök Magyarország szolgálata felé” – árulta el Kakuk L. Tamás.

Az 1991-ben alapított díjat minden évben azok az újságírók kapják, akik huzamosabb időn át magas színvonalon, hitelesen és kiegyensúlyozottan tájékoztattak a főváros ügyeiről.

Videó ajánló

Olvasson tovább