×

Túl az Óperencián Pozsgai Zsolttal - 11. hét

A március 11-17. közötti adások tartalmából.
 

Pozsgai Zsolt magyar drámaíró, színházi és filmrendező, forgatókönyvíró. Több színháznak volt művészeti vezetője. Irodalmi és kulturális kiadványok közreműködője.
1995-től több televíziós sorozat forgatókönyvírója. Irodalmi lapokban is publikál. 2006-ban forgatta első nagyjátékfilmjét mint rendező és forgatókönyvíró Csendkút címmel, Mihályfy Sándor – aki a film a producere volt[6] – felkérésére, aki miután megkereste a történettel meglátta, hogy Pozsgai e két szerepkörben többet tud kihozni belőle.[7] Ezt követően több tévéfilmet, nagyjátékfilmet, dokumentumfilmet is írt és rendezett (Szabadságharc Szebenben, Hun völgy, Szeretlek, Faust, A föld szeretője, Janus, Földindulás, A farkasasszony), miközben a színházi bemutatóinak száma sem csökkent. 2010-ben a Goai Nemzetközi Filmfesztivál (India) mutatta be A Föld szeretője című, eredetileg a Pécs2010 Kulturális Főváros projekt keretében készült filmjét, amit számos más, rangos külföldi filmfesztivál követett.
Jelenleg hónapról hónapra a „Megszállottak” című alkotása a világ nagy fesztiváljainak egyik legkedveltebb és legnagyobb sikert elérő filmje.
Pozsgai Zsolt, mint alkotó és mint ember is bemutatkozik nálunk.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább