Szerb nemzetiségi műsor - 11. hét

A március 11-17. közötti adások tartalmából.
 

Március 11., hétfő:
A mai műsorban szólunk a húsvéti nagyböjtről,amely a szerb hívőknél ma kezdődik. Lesz rádiós hidunk az újvidéki rádióval, ahol mi beszámolunk arról, hogy az újszentiváni szerb templom új, aranyozott keresztet kap – interjúalany Svetomir Milicic esperes, az újszentiváni parókia adminisztrátora. A Mo-i Szerb Színház színészeti szerbiai körúton voltak – erről beszél műsorunknak Gyorgyev Branimir, a színház művészeti titkára.
Lesznek még tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 12., kedd:
Magazinunkban elsőként beszámolunk a Magyarcsanádon szombaton megtartott Román–szerb bálról, amelyet a helyi Román, illetve, Szerb Önkormányzat szervezett. (Interjúalany: Kollár Ferenc, a Magyarcsanádi Szerb Önkormányzat elnöke)
A Szegedi Helyi Szerb Közösség férfi tagjai vasárnao köszöntötték fel a szervezet hölgytagjait Nőnap alkalmából – a Hölgyeket Rusz Borivoj, a civil egyesület elnöke köszöntötte.
Tegnanp Budapesten sajtótájékoztató volt a március végén sorra kerülő „Jelenlét” Nemzetiségi Színháztalálkozó kapcsán – Rusz Milán, a Mo-i Szerb Színház igazgatója is vendégünk lesz, aki ott volt a fórumon.
Ezen kívül lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Március 14., csütörtök:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a Szegedi Szerb Közösség közgyűléséről.
Figyelmet szentelünk a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottságának tegnapelőtti ülésének.
Bemutatjuk az újszentiváni paplakban kialakított kis múzeumi tárlatot – vendégünk Veszelinov Dánielné, a helyi Szerb Önkormányzat elnöke.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább