Vasárnapi újság: Az abortusz törvényről New Yorkban és más államokban

A március 10-i adás tartalmából.
 

Elfogultságoktól és történelmi „emlékezetzavaroktól” mentes könyv Horthy Miklósról a magyar gyökerű francia szerző, Katrin Horel tollából.

Németh István történész nem rég könyvet írt a hidegháború történetéről. Néha csak kis dolgokon múlt, hogy a hidegháborúból nem lett tényleges konfrontáció. De melyek voltak a korszaknak a főbb jellemzői?

Egyes becslések szerint 60 százalékkal nőhet az élelmiszerigény a jövőben, vagyis egyre hatékonyabb gazdálkodásra van szükség.. Egyre nagyobb teret hódít a precíziós gazdálkodás. De mit is jelent az okos gazdálkodás, élelmiszer nyomon követés? És hol tart Magyarország a technológiai fejlődésben?

A rendszerváltás emblematikus pártja volt, majd épp a rendszerváltás, és a változás hatására hullott darabjaira a Magyar Demokrata Fórum. A napokban Lezsák Sándor és Bíró Zoltán korábbi elnökök bejelentették, kísérletet tesznek a név visszaszerzésére.

V.Németh Zsolt- A Nemzeti Fórum, mint a nemzeti identitás egyik őre, a közelgő uniós választás előtt a nemzetek Európájának fontosságára figyelmeztet, hiszen rajtunk múlik, hogy megmaradnak -e keresztény értékeink.

Lélektől: Köves Slomó rabbi

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője- A magyar miniszterelnök a schengeni övezet belügyminisztereiből álló külön tanács felállítását javasolja. Hogyan reagálnak az uniós országok a javaslatra?

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár- családvédelmi intézkedések, babaváró támogatás

Gyermek nélküli szabadság gyermektelenség helyett (Kinderfrei statt Kinderlos )- a közelmúltban jelent meg Verena Braunschweiger könyve. A volt SPD politikus a gyermektelen nők jutalmazását javasolja, mert szerinte azok a környezetvédelmet segítik.

Az abortusz törvényről New Yorkban és más államokban.

Lentner Csaba,közgazdász- Magyar Nemzeti Bank versenyképességi programja. A sikeres felzárkózáshoz hosszú távon még legalább 2 százalékpontos növekedési többletre van szükség.

Eszterházy János emlékünnepség és díj átadó a Szent István Bazilikában.

170 éves kápolnai csata

IDE KATTINTVA visszahallgathatja az egész adást!

Vasárnapi újság – Kossuth – március 10., vasárnap, 6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább