×

Domovina: 45. szlovák bál Békéscsabán

A március 11-i adás tartalmából.
 

1. Kondorosi fórum a megyei szlovák önkormányzat szervezésében

A Békés Megyei Szlovák Önkormányzat február 26-án tartotta hagyományos rendezvényét Kondoroson, a művelődési házban. A képviselő-testület beszámolt 5 éves tevékenységéről,szó volt a jelentős projektekről, s a résztvevőket tájékoztatták a közelgő nemzetiségi választásokról is.A fórum résztvevői információt cseréltek idei szlovák rendezvényeikről is.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Raffai Csongor

2. 45. szlovák bál Békéscsabán

Ha összefognak, akkor a békéscsabai szlovákok is meg tudják valósítani a terveiket. Talán az egyik legnépszerűbb rendezvényük az idén immár 45. alkalommal megrendezett szlovák bál. A szervezők – a helyi szlovák önkormányzat és a Csabai Szlovákok Szervezete – a hagyományos farsangi mulatságra jelmezbált is szerveztek.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szögi Lackó
Vágó: Raffai Csongor

3. Utazás 2019 – kiállítás és vásár

Az idegenforgalmi szakemberek a lehetőségek gazdag tárházát kínálták Budapesten, az Utazás 2019 kiállításon és vásáron. A rendezvény díszvendége Algéria volt,a belföldi díszvendég pedig Bács- Kiskun megye és Kecskemét.A kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram volt.Budapest pedig az Európa Sportfővárosa 2019 szerepében volt jelen a szakkiállításon. Az óriási területen 300 standon 30 ország kínálatát tekinthették meg az érdeklődők. Bennünket természetesen Szlovákia érdekelt a legjobban.

Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Raffai Csongor

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2019. március 11., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től.

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább