Szerb nemzetiségi műsor - 10. hét

A március 4-10. közötti adások tartalmából.
 

Március 5., kedd:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk egy a battonyai szerbekről kszülő kutatásról, hiszen az OSZÖ Szerb Intézetének munkatársai egész héten Battonyán tartózkodnak és régi fényképeket szkennelnek, feldolgozzák a múltjukat. A kutatás a végéhez közeledik – többezer fénykép kerül feldolgozásra – mondja Hajdzsán Náda, az Intézet munkatársa.
Ma ér véget a mohácsi Busó. Szombaton is számos program tarkította a hagyományos Busójárást – a mohácsiak vendége volt a deszki Bánát és a pomázi Opánke Néptáncegyüttes. Vendégeink lesznek Dunai Péter, a deszkiek, illetve, Krúnityné Sósity Anica, a pomáziak művészeti vezetője.
Szintén a Busójáráson, a szerb templom udvarán, a Mohácsi Szerb Önkormányzat szerb gasztronómiai bemutatót tartott – vendégünk lesz Sztepanov Radován, az említett önkormányzat tagja, aki bográcsban főzte a kecskepörköltet, majd utána a plyeszkavicák szétosztásában is szorgoskodott.
Nikola Tesla, a híres szerb feltaláló emlékére a közelmúltban szimfóniát komponáltak – erről is lesz egy anyag de lesznek hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Március 8., péntek:
A mai szerb nyelvű műsorban lesz egy Nőnapi köszöntő, majd vendégünk lesz Brczán Krisztifor a deszki Bánát Szerb Közhasznú Egyesület elnöke,aki arról tájékoztat minket, hogy a Bánát „Műhelye” új népviseleteket var a hercegszántói „Veszeli Szántovcsáni” Hagyományőrző Egyesület tagjai számára.
Műsorunk vendége lesz Bosko Vucurevic, a Vajdasági Gazdasági kamara elnöke aki bejelentett, hogy az említett Kamara további magyar partnerekkel ír alá együttműködési szerződést. Lesznek még hírek és tudósítások is, illetve más édekességek.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább