Alpok-Duna-Adria: Kanyonjárás, izgalmakkal

A március 7-i adás tartalmából.
 

Minden téren felgyorsult az új technológiák fejlesztése, s emiatt sok idős ember érzi magát elveszettnek. Különösen a számítógépek, mobileszközök világában való eligazodás tűnik számukra ijesztőnek.. Szlovéniában nagyszerű megoldást találtak arra, hogy a generációk segítsék egymást és tanuljanak egymástól.

Omega, a legendás magyar zenekar, idén 57 éves. Az együttes úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. Elsőként jutottak ki az Egyesült Királyságba, és a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon és külföldön is. A múlt év végén a történetüket bemutató kiállítás nyílt a dél-alföldi városban, Szentesen.

Télen síelhetünk az Alpokban, sífutásra és túrázásra is nyílik alkalom, de meredek hegyoldalról kötélen leereszkedni, vagy rozoga hidakon egyensúlyozni sodró folyású hegyi patakok fölött, az igazán vérpezsdítő, izgalmas kaland. Téli kanyonjárásra egy szűk völgyben, Kiefersfelden közelében is nyílik lehetőség, de egy biztos, semmiképpen nem gyenge idegzetűeknek való!

Trieszt közelében található Olaszország egyetlen fedett kutyakiképző központja, ahol a romok alóli mentésre képezik ki az állatokat. A viscói fedett kiképzőközpont, amelyet a helyi önkéntesek szereltek fel, nyitott minden hazai és külföldi, mentőkutyák kiképzésével foglalkozó egyesület számára.

Farsang idején a muraköziek szívesen húznak fejükre fából faragott „lafrát“ azaz maszkot, amely, különösen a szarva miatt, az emberi és állati arcok furcsa elegyére emlékeztet. Úgy tartják, hogy a legjobb maszkokat Turčišće fafaragói készítik, ahol a hagyományt a „Lafra” Kulturális és Művészeti Egyesület tartja fenn.

Alpok-Duna-Adria Duna TV – március 7. csütörtök 7.10
Ismétlés: Duna World – március 7. csütörtök 13.45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább