Ukrán nemzetiségi műsor: „Az ukrán hímzés divatos”

A március 1-i adás tartalmából.

Riport: Natalia és Zoja Kuncevszka „Az ukrán hímzés divatos” című ékszerkiállításának megnyitója.

2019. február 20-án a Magyarországi Ukrán Kulturális Központban ünnepélyesen megnyitották a „Magyarországi Ukrán Kultúra Napjai” rendezvénysorozatot. A többnapos ünnepség első állomásának Zoja- és Natália Kuncevszka vásárral egybekötött kézműves ékszerkiállítása bizonyult.

Zoja – hivatásos tanár a volinyi járásból, Olena Pcsilka és Leszja Ukrajinka szülőtájáról. Már 5 éve él Budapesten. Lánya, Natalia – Észak-Ukrajnában született, Kijevben él. Az utazás megszállottja, 3 éve foglalkozik hímzéssel, ami számára egyenlő a teljes kikapcsolódással, hobbival, amely nagy örömöt okoz, továbbá bevételt hoz a konyhára.
Natalia és Zoja hímzésében megjelennek Ukrajna különböző régióinak hagyományos motívumai. A készítmények között fellelhetők női, férfi és gyermek készítmények, amelyek mind a mindennapokra, mind pedig az ünnepekre tökéletes kiegészítőkként szolgálnak.

Natália és Zoja válogatása egyre csak bővül és korszerűsödik. A választékban mind a hagyományos mind pedig a legújabb divat szerinti trendek is megtalálhatók. A színes gyönyörűségekből sugárzik az életerő, a szépség, az erő és egyben a gyöngédség is.

Az adásunkban interjút az „NZ Embroidery Embassy”, azaz Nataia és Zoja Kuncevszka lánya-anya kézműves ékszerkészítőkkel hallgathatják meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/02/14.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább