Szerb nemzetiségi műsor - 9. hét

A február 25. és március 3. közötti adások tartalmából.
 

Február 25., hétfő:
A mai műsorban lesz rádiós hidunk az Újvidéki Rádióval, majd vendégünk lesz Milosevits Péter költő, műfordító, aki résztvevője volt a Barátság folyóirat 25. éves jubileumi, születsénapi eseményének. Nemcsak az ünnepségről beszélünk az íróval, hanem, arról is mi készül jelenleg az irodalmi műhelyében, terveiről.
Ellátogatunk az Utazás 2019 turisztikai vásárra is, amelyen mint kiállító megjelent Vajdaság is. Az idegenforgalmi kínálatról Natasa Pavlovic, a Vajdasági Idegenforgalmi Hivatal igazgatója beszél, de megszólalnak Bosko Vucurevic, a Vajdasági Gazdasági kamara elnöke, illetve Ivan Dokovic, a Vajdasági kormány alelnöke is.
Szólunk még a Vital, illetve Mesa Selimovic irodalmi díjak győzteseiről, de természetesen lesznek még híreink és tudósításaink is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Február 27., szerda:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a battonyai Szuferini Kulturális Egyesület tevékenységéről, amely a napokban két új szerb néptáncot, koreográfiát tanult be.A műsor résztvevő: Gynese Mikósné Sztaniszlava, az egyesület egyik vezetője.
Budakalászon első alkalommal tartottak Kolbászfesztivált, amelyen részt vett a helyi Szerb Önkormányzat csapata is. Résztvevő: Krúnity Péter, elnök
Budapesten, a Szerb Kulturális Központban, hétvégén Műhelymunka folyt, hiszen egy ismert divattervező járt, aki megosztotta a tudását a résztvevőkkel. Erről beszél műsorunkban Gyurity Diána, projekt koordinátor.
Verbászon a közelműltban folklórszeminárium volt, amelynek két battonyai résztvevője is volt. A szeminárium munkájáról szól Sava Mucibabic, a Vajdasági Művészeti Egyesület titkára, a rendezvény egyik fő szervezője. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Március 1., péntek:
. A mai műsorunkban elsőként szólunk a SZOÖ tegnapelőtti közgyűléséről – Rádity Milenkó tudósít a közgyűlésről.
Vujicsics Tihamér születésének 90. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés volt szülővárosában, Pomázon. Megszólaltatunk két idős zenészt, akik annak idején Tihamérral is zenéltek, barátkoztak – interjúalanyok: Milosevity Milán és Bogdán Zdrávkó.
Műsorunkban megszólal Brczán Miroszláv, a Vujicsics Együttes tagja is, hiszen az említett 45 éves zenekar is részt vett az ünnepki megemlékezés programjában. Vele többek között arról is beszélünk, hogy napokon belül könyv jelenik meg a Vujicsics Együttesről.
Lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább