Jó reggelt, Magyarország!: Mátyás király óta élen járunk járműgyártásban

A február 26-i adás tartalmából.
 

Kiss Gábor István, a közmédia távol-keleti tudósítója – Kim Dzsongun és Donald Trump találkozója Hanoiban.

Janik Szabolcs a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese – A Balkánon tízezres nagyságrendben torlódtak fel az illegális migránsok, Boszniában kritikus a biztonsági helyzet.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a Katonai Titkosszolgálatok korábbi főigazgató-helyettese – Az EU-tagországok és az Arab Liga kétnapos csúcstalálkozójának jelentősége Európa biztonságára.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense – brit sajtóértesülések szerint a brit kormány magas rangú tagjai igyekeznek rávenni Theresa May miniszterelnököt a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének kizárására, akár a kilépés halasztása árán is. May vasárnap kijelentette, hogy március 12-éig fogják megtartani ismét az alsóházban a döntő szavazást a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodásról.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár – Mire készül Brüsszel? Migrációs tervek az EU-ban.

Palotai Dániel az MNB ügyvezető igazgatója – A Magyar Nemzeti Bank üdvözli a Fitch Ratings döntését, mellyel Magyarország adósbesorolása egy héten belül a második meghatározó nemzetközi hitelminősítőnél került egy besorolással magasabbra. A jegybank pozitív hitelminősítési pályára számít a jövőben is.

Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke – Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja után- megtudjuk-e valaha az áldozatok valós számát… Hol tart a magyar múltfeltárás e téren?

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár – Visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei. A NET Zrt. március 31-ig bezárólag minden érintettnek megküldi azt a tájékoztató levelet, amely személyre szólóan tartalmazza az adott ingatlanra vonatkozó kedvezményes visszavásárlás feltételeit.

Gion Gábor a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára – Magyarország gazdasági felminősítései.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke – Magyarország Mátyás király óta élen jár járműgyártásban. Ezt mutatja majd be a március végén látható a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű tematikus kiállítás.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – február 26., kedd, 6:00

Műsorvezető: Kakuk L. Tamás
Szerkesztő: Marksz András

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább