Egy hazában: „Búsójárás –télűző sokácok-„gyermekelőadás a Művészetek palotájában

A február 24-i adás tartalmából.
 

25-éves születésnapját ünnepelte a Barátság folyóirat:
Megjelenésének 25-éves évfordulója alkalmából a hét közepén, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában rendezte ünnepségét a kulturális és közéleti folyóirat a Barátság. A kéthavonta megjelenő folyóirat felelős szerkesztőjét Mayer Évát kérdeztük az ünnepség kapcsán.

Magasrendű anyaországi kitüntetésben részesült a szerb oktatás koordinátora :
Magasrangú kitüntetésekben részesült dr. Lásztity Jovánka, a bp-i Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ igazgatója. Az elmúlt év végén a Magyar Kormány Nemzetiségi díját vehette át a szerb oktatás koordinátora, a közelmúltban pedig a Szerb Kormány tüntette ki a fáradhatatlan aktivistát Szent Száva díjjal.

„Búsójárás –télűző sokácok-„gyermekelőadás a Művészetek palotájában:
”Búsójárás –télűző sokácok „címmel tartottak előadást a Művészetek palotájában az „ Iskoláskoncertek „sorozat keretében a Tanac Táncegyüttes tagjai és mohácsi vendégeik. Szávai Józsefet az együttes koreográfusát és Bosnyák Mírát a Tanac táncosát kérdeztük a fellépésről.

Nemzetiségi bál- Szegeden :
Február 16-án rendezték meg Szegeden a hagyományos NEMZETISÉGI BÁLT . Az idei évben a bál tiszteletbeli házgazdája a helyi német közösség volt, amely az est során igyekezett „német nemzetiségi miliőt teremteni „ .A kulturális program szervezőjét a Szegedi Német Önkormányzat elnökét kérdeztük .

Példaértékű összefogás- segélykoncert Gyulán :
Megmozdult az egész ország, hogy segítsen egy 6 éves kétegyházi kislány Dicsa Noémi gyógyulásán, aki súlyos betegségben, gerincvelő izomsorvadásban szenved, de létezik egy Amerikában kifejlesztett gyógyszer, amellyel az állapota javítható. A család nem adja fel a harcot és minden lehetőséget megragad a kezeléshez szükséges igen nagy összeg előteremtéséhez .A karitatív koncertnek a kezdeményezője Gyulán , Boka Tibor kollégánk, a román műsorok szerkesztője, ezeken kívül még programajánlókat hallhatnak híreinkben.

Egy hazában – Nemzetiségi adások – február 24., vasárnap, 13:00

Szerkesztő-műsorvezető: Pavlekovics Andárs

Tovább a műsoroldalra! >>>

Olvasson tovább