Szerb nemzetiségi műsor - 8. hét

A február 18-24. közötti adások tartalmából.
 

Február 19., kedd:
A mai szerb műsorban vendégül látjuk dr Lásztity Jovánkát, a SZOÖ Oktatási Bizottságának tagját, aki több szegedi óvodában is tartott tájékoztatót azzal a céllal, hogy a szülők a gyereküket beirassák a Szegeden szeptemberben indult Szerb Általános Iskolába.
Budakalászon az elműlt pénteken Farsangi bál volt a helyi Szerb Önkormányzat szervezésében – megszólaló: Krúnity Péter, a Budakalászi Szerb Önkormányzat elnöke.
Zomborban, a „Város napján” járt Budapest 19. kerületi Önkormányzatának delegációja – vendégünk lesz Rusz Boriszláv, a 19. kerületi Szerb Önkormányzat elnöke, aki a delegáció tagja volt.
Lesznek még tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 21., csütörtök:
Deszken fórumot tartottak a helyi Szerb Általános Iskola és Óvoda jövőjével kapcsolatosan. Minden valószínűség szerint az intézmények kilépnek a KLIKK-ből és ha poziív döntés születik akkor a budapersti Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ tagintézményei lesznek. _ Megszólalók: Adamov Csedomir, a Deszki Szerb Önkormányzat elnöke, dr Lásztity Jovánka a bp-i Nikola Tesla Szerb Oktatási Központ igazgatója.
Mohácson 19. alkalommal tartottak Süteményversenyt, melynek fő szervezője a helyi Szerb Önkormányzat volt. Megszólalók: Sztepanov Szlobodánné, fő szervező, a Mohácsi Szerb Önkormányzat alelnöke, Sofija Senic, a verseny nagydíjának győztese.
Budapesten megtartotta idei első ülését a Fővárosi Szerb Önkormányzat – megszólaló: Rusz Boriszláv, az említett Önkormányzat elnöke
A Matica srpska Galériája szakmai segítséget nyújt a szentendrei Szerb Egyházi Múzeumnak. Milyet ? e-rről beszél Danijela Korolija Crkvenjakov, az újvidéki kulturális intézmány igazgatóhelyettese.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdejkességek is. Ennyi lenne dióhájban.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább