Határok nélkül: Hiánypótló népdalkönyv

A február 23-i adás tartalmából.

Hétvégén is Határok nélkül a Kossuthon!

A következő érdekes témákkal várják a rádióhallgatókat szombaton a Határok nélkül műsorának készítői: Hiánypótló népdalkönyv –Sava Babić a magyar irodalom szolgálatában végzett munkájának elismerése– Megemlékezés Brüsszelben a 30 évvel ezelőtt kirobbant temesvári forradalomról.

Csak tiszta forrásból címmel hiánypótló népdalgyűjtemény jelent meg a Romániai Magyar Néptánc Egyesület kezdeményezésére. Az első kötet a Partium kilenc kisrégiójának autentikus, kevésbé ismert népdalait szedi csokorba. A gyűjteményt az óvodapedagógusok és a népdalkedvelők egyaránt haszonnal forgathatják – derül ki Ionescu Nikolett összeállításából.

Január 27-én, születésének 85. évfordulóján emlékművet avattak Palicson Sava Babić szerb író, költő, műfordító és egyetemi tanár tiszteletére, aki, több mint száz mű lefordításával sokat tett azért, hogy a szerbség megismerhesse a magyar irodalmat. Munkásságát 2007-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésével ismerték el. A szoborállítást kezdeményező, József Attila-díjas magyar íróval, Lovas Ildikóval Németh Ernő beszélget.

Az 1989-es romániai forradalomról emlékeztek meg Brüsszelben Tőkés László, európai parlamenti képviselő — református lelkész, korábban a Királyhágómelléki református egyházkerület püspöke — részvételével, aki példamutató bátorságával jelentős szerepet töltött be a változások előmozdításában.

Hallgassa meg!

Határok nélkül – Kossuth – február 23., szombat, 18:30 – 19:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/02/A-romániai-forradalom-évfordulója-e1550575363174.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább