×

Túl az Óperencián Csordás Klárával - 7. hét

A február 11-17. közötti adások tartalmából.
 

Csordás Klára 6 évesen kezdte zenei tanulmányait egy, a Kodály-módszert alkalmazó iskolában, s emellett zongoraórákat vett. 16 évesen a Bartók Béla Konzervatóriumban, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol operaénekesi és zenetudósi diplomát is szerzett. Tanárai Fekete Mária, Kurtág György, Kroó György és Somfai László voltak. Számos mesterkurzuson vett részt, többek közt Jevgenyij Nyesztyerenkóval, Hans Hotterrel és Helmut Rillinggel. Diplomájának megszerzése után a Bécsi Zeneakadémián tanult tovább Hilde Rössel-Majdannál.

Tavaly, azaz 2018-ban a Zeneakadémián DLA fokozatot szerzett.

Énekművészi pályáját szólistaként a Nemzeti Filharmóniánál, operaénekesként pedig Bécsben kezdte. Később a Mannheimi Nemzeti Színházba szerződött, majd bejárta, és járja a mai napig koncertjeivel a világot.
Rendszeresen dolgozik a Magyar Rádióval is.

A jelenleg Párizsban élő, Cziffra-díjas énekesnő, anyanyelvén kívül angolul, németül, franciául, svédül spanyolul és olaszul kitűnően beszél , mint monda csupán azért, mert imádja az embereket, és nem bírná ki, ha nem beszélgethetne a világ különböző pontjain…

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább