×

Domovina: Háromszoros küzdelemben – 2. rész

A február 18-i adás tartalmából.

Bajczer Csaba tótkomlósi szlovák család szülötte. A békéscsabai szlovák gimnázium harmadik osztályába jár, és a tanuláson kívül is sok mindenben jeleskedik – tagja a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekarnak, a Komlós Népténc Egyesületnek, szlovák nyelvi és műveltségi vetélkedők többszörös nyertese, de van egy különleges hobbija is, az erőemelés.
S ebben a 4 évvel ezelőtt, egy sportsérülés miatt kényszerűségből elkezdett sportágban olyannyira tehetségesnek bizonyult, hogy a 2018-as évben is egy más után döntötte meg a világcsúcsokat és több világbajnokságról tért haza aranyéremmel.
Stábunk ott volt Tótkomlóson, a szülői házban, amikor a szlovákiai Nagyszombatban megrendezett világbajnoksáon szerzett aranyérmet hozta haza, megismerhetjük a szülők örömeit és aggodalmait is.
A róla készült portréfilm második részében azonban emelkedik a tét, hiszen az arizonai Orlandóban, az erőemelés hazájában megrendezett világbajnokságon, a legnagyobbak között is bizonyítania kell.
Ellátogatunk vele Békéscsabára, a szlovák gimnáziumba is, vajon ott is olyan töretlenül sikeres-e, mint a sportban?
Bepillanthatunk a világcsúcsokat termelő edzőterembe is és kiderül, vajon a 2018-as békéscsabai év sportolója díjkiosztón terem-e babér az ifjú Bajczer Csabának is?

gyártásvezető: Rózsa Csilla
hangmérnök, technikus: Mráz János
vágó: Raffai Csongor
operatőr: Szél Zsolt
forgatókönyv: Antala Zsuzsanna
szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna

2019. február 18., hétfő, 7:15 Duna
Ismétlés aznap a Duna World-ön 13:50-től.

Szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna
szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta

Tovább a műsor oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább