Szerb nemzetiségi műsor - 6. hét

A február 4-10. közötti adások tartalmából.
 

Február 4., hétfő:
A mai szerb nyelvű műsorban elsőként szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, majd rádiós hidat létesítünk az Újvidéki Rádió kollégáival. Vendégl látjuk az Észak Macedóniai szerbek vezetőjét Gordana Jovic Stojkovska Asszonyt, aki Budapesten járt és tárgyalásokat folytatott a mo.-i szerbség vezetőivel. Bemutatjuk az idei Zmaj illetve Vital irodalmi díjak győzteseit, de lesznek még tudósítások, hírek és más édekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 6., szerda:
A mai műsorban szólunk a budapesti Szerb Gimnázium 12. osztályos tanulóinak szalagavató ünnepségéről, illetve, vendégünk lesz a három osztályfőnök is, akik elmesélik, miért is specifikus az idei tanév és hogyan késződnek a diákokkal az érettségire.
Figyelmet szennetünk az újszentiváni Szerb Klub felújításának, de megismertetjük a hallgatóinkat az dei Vuk Karadzic díjak díjazottjaival. Lesznek még tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Február 8., péntek:
A mai műsorban szólunk az újvidéki Vasa Jovanovic Tamburazenekar deszki fellépéséről – vendágünk lesz a zenekar vezetője és karnagya Zoran Bugarski Brica, aki kitér a deszki tamburásokkal való együttműködésre is.
Vendégül látjuk Vlastimir Vujic tanárurat, a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium testnevelőjét, az iskola focicsapatának edzőjét, aki a Vajdasági LSZ-től, illetve Kula Város Sport Bizottságától magas kitüntetést vehetett át . A díjátadó mellett az iskolai labdarugócsapatának idei terveiről, céljairól beszélünk.
Másféléves rekonstrukció után az utazókat egy modern határátkelő várja a Bácsamás-Bajmok határátkelőn – elképzelhető, hogy nemsokára éjjel nappal nyitva lesz a határátkelő – mondta Sinisa Mali, szerb pénzügyminiszter.
Tudósítások keretén belül szólunk az Ivo Andric tudományos konferencia előadásain alapuló kötet bemutatójáról, illetve a napokban kezdődő belgrádi Nemzetközi Filmfesztiválról is . Természetesen,most sem maradnak ki a hírek

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább