×

Túl az Óperencián Kiss Kamilkával és Lőrincz Ádámmal - 5. hét

A január 28. és a február 3. közötti adások tartalmából.
 

A Kamilka & Pesti Sikk nevéhez hűen a régi zenésfilmek világából, a jazz-pop és a funk lezserségéből töltekezve saját ízű, őszinte zenei vallomásait hívatott megírni és előadni.
Hanyag elegancia, izgága női líra, kortalan nívós zenei süti. Vendégem a formáció két alkotója: Kiss Kamilka szövegíró, énekes és férje Lőrincz Ádám dalszerző, zongorista,akik kiváló zenészekkel karöltve teljesítik ki zenei önmagukat!
Idézetek korábbi cikkekből:
– Mitől sikk a sikk? Mi szavatolja egy adott kor eleganciájának a maradandóságát, időtelenségét?
– Coco Chanel szavaival élve: „A divat változik, a stílus örök.” Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy 1915-öt vagy 2015-öt írunk, a nagybetűs stílus mindenféle divatirányzaton átível, legyen szó bármilyen művészeti ágról.”

– Hivatalos honlapod mottója: “Mondják, hogy némely tenger vize holdfényben világosabb, mint napfényben…” Ez a szép kép mennyire tükrözi a belső világodat?
– Teljes mértékben. Szerintem bármilyen művészi megnyilvánulás hitelességéhez, őszinte megszólalásához és a valódi értékteremtéséhez szükség van arra, hogy néha szélsőséges pillanatokat, színeket éljünk meg saját lelkünk palettájáról. Bizonyos élethelyzetekben gondolatainkat, megérzéseinket kell követnünk, még akkor is, ha ez nagyban különbözik attól, amit a környezetünk elfogadottnak vagy megszokottnak lát …mint itt, a tenger színének megpillantásakor
– Muzsikus vagy… méghozzá igen komoly zenei előképzettségekkel rendelkező muzsikus. Hogy talált meg magának a szakma?
-Számomra az, hogy művész vagyok egy felfoghatatlan áldás az életemre nézve. Életforma, amely minden nap új lehetőségeket tár elém. Nem én választottam, hanem kaptam, így nincsenek miértek. Egyszerű, evidens felelet a mindennapjaimra. Onnantól kezdve, hogy reggel felébredek és megiszom a tejeskávémat, addig, amíg bele nem alszom az érzelmek, élmények, alakuló projectek, dallam és verstöredékek színeibe folyamatosan pulzál, nyugtalanít. Őszintén megélem, átengedem magamon, mert ez a hivatásom, a munkám, az életem, a szerelmem.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább