Szerb nemzetiségi műsor - 3. hét

A január 14 és 20 közötti adások tartalmából.
 

Január 14., hétfő:
A mai szerb nyelvű műsorban szó lesz a mai egyházi ünnepről, illetve Szerb Újévről, majd figyelmet szentelünk a napokban megjelent Szerb Kalendárium 2019. kiadványnak, amely tartalmáról a szerkesztővel beszélünk. Szó lesz a Deszki Szerb Önkormányzat elmúlt évi tevékenységéről és idei terveiről, illetve a Mecavnikon folyó Kustendorf Fesztiválról. lesznek még hírek, tudósítások és rádiós hid is az Újvidéki Rádióval. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot, kellemes hetet kívánok: Mándity Predrág.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Január 17., csütörtök:

A mai szerb nyelvű műsorban vendégül látjuk Alexov Lyubomir, szerb szószólót, aki a Magyar parlament nemzetiségi Bizottságának idei terveiről, illetve, a nemzetiségi választások előkészületeiről szól. Nehéz helyzetbe került a deszki Bánát Együttes, hiszen a közhasznú egyesület összes pályázatát elutasította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Van-e kiút, lesznek-e tárgyalások a Zrt-vel – erre is kapunk választ Brczán Krisztifor elnöktől.
Szó lesz a budapesti Történeti Múzeumban a valamikori tabáni szerb templomról készült kiállításról, de lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is. Ennyi lenne dióhéjban.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább