Srpski ekran: A Vándorlás Napja Budapesten és Szentendrén

A január 15-i adás tartalmából.
 

– Alexov Lyubomir, a szerb nemzetiségi szószóló – interjú
(Mai adásunk elején vendégünk Alexov Lyubomir úr, az Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólója, akivel, többe között, időszerű kisebbségi kérdésekről, tervekről és feladatokról, valamint a 2019. évi költségvetésről beszélgetünk.)

– Az Utolsó vers c. színházi előadás a budapesti Tökölyanumban
(Az Utolsó vers című, a neves szerb írónak és diplomatának, Jovan Dučićnak szentelt előadást tavaly december elején mutatták be a Thökölyanumban Dučić halálának 75. évfordulója alkalmából. A darab a Boszniai Szerb Köztársaság szerbiai irodájának kezdeményezésére született, és a budapesti közönség nagy érdeklődéssel fogadta.)

– A Vándorlás Napja Budapesten és Szentendrén
(A Nagy Vándorlásról a budapesti szerbek sajátos módon emlékeznek meg, jelképes hajóutazással Budapestről Szentendrére. A dunai hajóút során, az 1690-es eseményekre emlékezve, rövid kulturális műsort adnak elő, és a program elmaradhatatlan része a népzene és a szerb néptánc. A műsor kulturális részéről a Tabán táncegyüttes tagjai és a lórévi Selo zenekar gondoskodtak. A Vándorlás Napja szervezésében, a kezdeményező, a Szerb Fővárosi Önkormányzat mellett, idén részt vett a Szerb Kulturális Klub, valamint a XIV. és a XIX. kerületi szerb önkormányzatok is.)

Srpski ekran – Duna – január 15., kedd, 7:20
Ismétlés 16:35-től a Duna World csatornáján.

Korábbi adások>>>

Olvasson tovább