Határok nélkül: A festői látnivalók mellett gyógyfürdők és remek borok várják a Felvidékre látogatókat

A január 12-i adás tartalmából.
 

Érdekes riportokkal várja hallgatóit a Kossuthon a Határok nélkül szombati adása.

A festői látnivalók mellett gyógyfürdők és remek borok várják a Felvidékre látogatókat- nemrégiben jelent meg a Wass Albert vadászatai és erdélyi ételreceptjei című könyv Schell József Antal rajzaival- húsz esztendős a kanadai Kalejdoszkóp című folyóirat.

A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a Felvidék egyik kitörési pontja a turizmus lehet. Ezen belül a gyógyfürdők színvonala és újabban a borválaszték is számottevő vonzerőt képvisel. A borvidék több apró, egymástól eltérő lehetőségeket rejtő mikrorégióból áll, a kérdés csak az, hogyan kellene megismertetni az erre fogékony emberekkel. Ferenczi Zsolt borszakértő a magyarországi gyakorlatot próbálja meghonosítani ebben a térségben.
Az életmű sorozat új darabjaként jelent meg nemrégiben a Wass Albert vadászatai és erdélyi ételreceptjei című könyv Schell József Antal rajzaival, illusztrációival a Kráter Kiadónál. Az illusztrátor gyakran vadászott együtt Wass Endrével, az író édesapjával. Benkei Ildikó a rajzok készítőjének fiával, Schell Józseffel beszélget a két család tagjainak sorsát is befolyásoló barátságokról.
A 15. születésnapját ünneplő Panoráma Világklub 2018-ban emlékévet hirdetett a Wass Albert író születésének 110, halálának 20. évfordulója alkalmából. Az emlékévet nagyszabású ünnepséggel zárják le február 24-én a Duna Palotában, melynek részleteiről a Panoráma Világklub elnöke, Tanka László beszél.
A kanadai Kalejdoszkóp magyar–angol kulturális folyóirat alapításának huszadik évfordulóját ünnepli. A kerek évszám apropóján osztja meg érdekes tapasztalatait a rádióhallgatókkal Dancs Rózsa főszerkesztő.

Hallgassa meg!

Határok nélkül – Kossuth – január 12., szombat, 18:00 – 18:30

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább