×

Túl az Óperencián Hadzsikosztova Gabriellával és Tóth Józseffel - 2. hét

A január 7-13. közötti adások tartalmából.

E heti vendégeim: Hadzsikosztova Gabriella a Malko Teatro alapítója valamint Tóth József, Jászai Mari –díjas színész.
Hadzsikosztova Gabriella Szófiában született. Elvégezte a Budapesti Színház és Filmművészeti Egyetemet, musical szakon. Két évig tanított a Szófiai Színművészeti Főiskolán. Tagja volt a Rock Színháznak, és 16 évig a Magyarországi Német Színháznak.
A Malko Teatrót 1996-ban alapították Budapesten, Hadzsikosztova Gabriella és C. Nagy István kezdeményezésére, akik a vezetői lettek. Alternatív kisebbségi színházként működik, egyesíti az alternatív gondolkodási és megvalósítási módokat, valamint a kisebbségi színház jellegzetességeit, nemcsak nyelvében, hanem kultúrafelfogásában is. A Malko Teatro előadásaiban a mozgásszínház, a képzőművészet, a zene, a modern technika számos elemét fedezhetjük fel, de mindig az irodalom és a színház mély tiszteletének szolgálatában. Az előadásaikat is nagy műfaji változatosság jellemzi. Magyar, bolgár és német nyelven játszanak rendszeresen.
Tóth József 2001 óta a Kolibri Színház és Pintér Béla társulatának tagja, utóbbival számos nemzetközi fesztiválon vesz részt. Fellépett a Szkéné Színházban, a Budaörsi Latinovits Színházban, játszik a Stúdió K-ban, a Vádli Társulatban és a Spirit Színházban is. Nyaranta a Zsámbéki Nyári Színház részvevője. Rendez is.

Joco2

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább