Rondó: 20 éves nemzetiségi rádióműsoraink

A december 20-i adás tartalmából.
 

Advent utolsó hetében adásunkban természetesen a karácsonyé és a meglepetéseké a főszerep, és mindeközben a nemzetiségi rádió jubileumára is visszatekintünk.

20 éves nemzetiségi rádióműsoraink
Lassan 21 évvel ezelőtt január első napjaiban 6 nemzetiség először szólalhatott meg anyanyelvén saját műsorában a Magyar Rádió hullámhosszán. És bár a technika sokat változott az anyanyelv és a nemzetiségi kultúra ápolása töretlen.

Diado Koleda a bolgár óvodában
Szent Miklós jóságos, mesebeli alakja másképp él a magyar és a bolgár kultúrkörben. Éppen ezért a bolgár óvoda gyermekeihez egy évben kétszer látogat el a Télapó. Egyszer magyar szokás szerint december 6-án, egyszer pedig a bolgár hagyományoknak megfelelően karácsony előestéjén.

Szobacsoda
A Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata szintén egy csodát mutatott be Szobacsoda címmel, ahol a játékok birodalmának legmélyebb titkaiba vezet be minket. Ez az előadás pedig egy olyan zenés utazás, ami kicsiket és nagyobbakat egyaránt elvarázsol.

PTAH színház
Az ukrán-magyar házaspár, Mikola és Ági is a színház varázslatos világába kalauzolt el minket. Alfréd és Róza című előadásukban szavak nélkül nyerhettünk bepillantást egy házasság mindennapjaiba, és ahogy náluk jártunk, egy kicsit beleláttunk a maszk mögötti életükbe is.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeke és boldog új évet kívánunk!
Tartsanak velünk az új évben is!

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 20., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább