Roma magazin: Sikeresen lezajlott a Snétberger Zenei Tehetség Központ őszi kurzusa Felsőörsön

A december 10-i adás tartalmából.
 

Hatalmas mennyiségű, feldolgozatlan kincsestárat talált Kele Fodor Ákos író, amikor kutatni kezdte a XIX. századból származó cigány meséket, népszokásokat és hagyományokat. A hiteles néprajzi anyagok hosszas tanulmányozása után alkotta meg A szív vége című könyvét, amely alcíme szerint cigány újmeséket tartalmaz. Az író által újraalkotott régi mítoszok és mesékké formált archaikus történetek egy elfelejtett és ismeretlen világot mutatnak be.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia november 26-án az irodalmi osztály rendes tagjává választotta Bari Károlyt. Az MTA társult intézményként működő Széchenyi Akadémia feladata, hogy megjelenítse az irodalmi és művészeti élet sokszínűségében megvalósuló egységet. Bari Károly művészete előtt tisztelegve most a költő Szabadság című versét mutatjuk be Gesztesi Károly színművész előadásában.

Sikeresen lezajlott a Snétberger Zenei Tehetség Központ őszi kurzusa Felsőörsön. Az intézmény elsősorban a jazz és a klasszikus zene iránt érdeklődő fiatalokat készít fel a továbbtanulásra és az előadóművészi pályára. Az iskola alapítója és művészeti vezetője, Snétberger Ferenc gitárművész szerint nagyon fontos, hogy a diákok megértsék a zenét és mindazt, ami mögötte van.

Roma magazin – Duna – december 10., hétfő, 6:45

Ismétlés aznap 13:20-tól a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább