Kultúrpercek: Adventi készülődés kezdődik a fővárosi Nagyboldogasszony Főplébánián

A december 6-i adás tartalmából.
 

Adventi készülődés kezdődik a fővárosi Nagyboldogasszony Főplébánián is, számos programmal. Holnap este fél 7-től a kecskeméti Kodály Intézet hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők, Kodály Zoltán munkássága előtt tisztelegve. Ezzel a koncerttel indul az a sorozat, amely az év végéig tart. Osztie Zoltán főplébánost hallják az ünnepi programokról.

Ma este 6 órakor nyílik a budafoki Klauzál Házban a Down Alapítvány és a Budafoki Fotóklub közös kiállítása. Az alkotók a közös élmény, elfogadás és egymás világának megismerése jegyében mutatják be a Down Alapítvány támogatottjainak festményeit, melyeket a Budafoki Fotóklub képei alapján készítettek el, megmutatva ezzel a különlegességét annak, ahogyan ők látják a világot. A tárlat január közepéig látható. Horváth Ildikó főszervezőt hallják.

Oscar Wilde Bunbury című darabja megy ma este a fővárosi Karinthy Színházban. Az előadás igazi klasszikus vígjáték, egy mesterien szerkesztett hazugságtörténet. Különlegessége, hogy Oszvald Marika a sok operettszínházi fellépés után most prózai szerepben látható. Karinthy Márton igazgató.

Különleges vásárt rendeznek holnaptól Albertfalván, számos programmal. A rendezvénnyel főképp a meghitt, személyes karácsonyt próbálják felidézni a helyi kisközösség bevonásával. Budai Ilona népdalénekes is fellép a rendezvényen, ahogyan a Magyar Népmese Színház is betlehemes előadásával. Délután a Kalendáriumban részletesen is hallhatnak a programokról. Farkas Krisztina főszervező.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – december 6., csütörtök, 09:00

Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább