A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

„Eljutottunk oda, ahova az elmúlt 12 év alatt szerettünk volna”

Idén az egész ország megismerhette az AWS Viszlát nyár című dalát, mely elsöprő sikert aratott A Dal 2018 versenyében, sőt egészen a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig juttatta a fiúkat.
 

Portugáliából egy különdíjjal érkezett haza a zenekar. 2016-ban Stockholmban az Eurovíziós Dalfesztiválon dolgozó újságírók megalapították a Buzz Award díjat, mellyel a színpadi látványt ismerik el – ezt 2017-ben, Kijevben adták át először. Az idei Dalversenyen a hat kategória egyikét – a legjobb speciális effektekért járó díjat a helyszínen dolgozó több, mint ezer újságíró az AWS-nek ítélte oda.

A dalra és a zenekarra a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiválja is felfigyelt Lisszabonban, így valóra vált a srácok régi álma: felléphettek a németországi Wacken Open Air-en.

Az AWS A Dal 2018-ban a Viszlát nyár című daluk győzelmének köszönhetően, élete legjobb nyarát tudhatja maga mögött, hiszen még sohasem volt ennyi felkérésük, mint idén.

 „Hálásak vagyunk A Dalnak, mert így olyan emberekhez is eljuttathattuk a zenénket, akikhez egyébként nem sikerült volna. Ez egy nagyon jó csatorna volt nekünk erre! Egyébként kimondottan érdekes, hogy olyan emberek is elkezdtek emiatt követni minket, akik amúgy egyáltalán nem hallgatnak ilyen zenét – így elértük a célunkat!” – mesélte a zenekar gitárosa, Brucker Bence.

 A basszusgitáros, Schiszler Soma szerint az Eurovízió egyik nagy pozitívuma, hogy olyan új embereket ismerhettek meg a közönségen kívül, akiktől szakmailag is tudtak tanulni. „Továbbá olyan technikával felszerelt színpadon játszhattunk élő tévéfelvételekben, annyi ember előtt, amit álmainkban sem tudtunk volna elképzelni.” – tette hozzá az AWS dobosa, Veress Áron.

Annak ellenére, hogy az együttes már évek óta zenél, Kökényes Dániel gitáros szerint most jutottak el oda, ahova szerettek volna az elmúlt 12 év alatt.

A banda énekese, Siklósi Örs elárulta, számára azért különleges még A Dal 2018 döntőjének megnyerése, mert az édesanyja is nagyon büszke volt rá.

Habár a verseny és a nyár már véget ért, a fiúk gőzerővel dolgoznak tovább: a napokban megjelent a legújabb albumuk, amit egy lemezbemutató koncerten mutatnak be hamarosan.

 

 

Kapcsolódó Cikkek