×

Kultúrpercek: Micimackó bemutató a Temesvári Csiky Gergely Színházban

A november 30-i adás tartalmából.
 

– Vasárnap este lesz Shakespeare Szentivánéji álom című művének bemutatója a nagytétényi Cziffra házban a GlobART társulat előadásában. Tündérmese a szerelemről, izzó, fojtogató vágyról, áradó érzelmekről. Szereplői mitológiai alakok, az elit kiemelkedő tagjai és egyszerű mesteremberek, valamint az éjszaka varázsvilágának tündérei, akik egymás útját keresztezve, szövevényes bonyodalmak közepette, álom és valóság határán egyensúlyozva keresik a kiutat a mitikus útvesztőből. A klasszikus vígjátékról Somogyi Anna a társulat vezetője beszél.

– Micimackó bemutató a Temesvári Csiky Gergely Színházban. A teátrum télen folyamatosan játssza a Milne világhírű regényéből készült darabot. Kedves Emőke fiatal rendező korábban egy Beckett előadást és két kortárs darabot is rendezett, de a Micimackót érzi legnagyobb feladatának.

– Közös gondolkodásra hív ma este az Örkény Színház az Ügynök halála című előadásukkal kapcsolatban. A program 6-kor lesz az Asbóth utcai Ericsson stúdióban, találkozó a színház bejárata előtt. A saját élményen alapuló gyakorlatok során asszociációkat kötnek a darabhoz, valamint színházi kifejezésmódokkal kísérleteznek. Játékmesterek: Neudold Juli, az ÖrkényKÖZ műhelyvezetője és Bethlenfalvy Ádám, színész-drámatanár. A részvételhez színházi tapasztalat, színészi tehetség és a színdarab előzetes ismerete nem szükséges. A rendezvényre 18 éven felülieket várnak. Sütő Anna művészeti titkár beszél Arthur Miller drámájáról.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Kultúrpercek – Kossuth – november 30., péntek, 09:00

Szerkesztő: Babucs Krisztina
Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább